Saffie, 8, var yngsta offret i terrorattacken

avOskar Forsberg

NYHETER

Åttaåriga Saffie Roussos var det yngsta dödsoffret i terrorattacken i Manchester den 22 maj.

I samband med vad som skulle bli hennes nionde födelsedag berättar hennes pappa Andrew Roussos om sin dotter.

– Hon fick biljetten till konserten i julklapp av oss, säger han till tidningen The Independent.

Saffie Roussos, 8, var en av de som dödades när självmordsbombaren Salman Abedi detonerade sin sprängladdning efter konserten med Ariana GrandeManchester Arena den 22 maj.

I samband med vad som skulle bli Saffies nionde födelsedag har hennes familj valt att berätta om sin dotter i brittiska massmedier.

Saffies pappa Andrew Roussos anlände till arenan strax efter explosionen. Han fick beskedet om att dottern avlidit av en polis på sjukhuset en timme efter attentatet.

Hamnade i koma

Foto: Collect / AP TT NYHETSBYR N
Saffie Roussos.

Andrew Roussos fru Lisa gick på konserten tillsammans med Saffie och hennes andra dotter, 26-åriga Ashlee Bromwich. Lisa skadades så svårt att hon hamnade i koma.

Andrew Roussos berättar för The Independent hur han våndades inför att hustrun uppvaknande då han skulle bli tvungen att ge beskedet om Saffies död. men när Lisa vaknade mindes hon allt från attacken.

– Hon tittade på mig och sa ”Saffie är borta, eller hur? Jag sa ”ja” och hon svarade ”Jag kände det på mig”.

Lisa Roussos liger fortfarande kvar inlagd på sjukhuset, där hon återhämtar sig efter sina allvarliga skador. Familjen har bestämt sig för att berätta om Saffie, eftersom hon hade en dröm om att bli känd.

Berättade i tv om sin dotter

Andrew Roussos ställde upp i BBC:s Today och berättade om sin dotter.

– Vi ville inte bara låta hennes födelsedag passera. Saffie älskade rampljuset och jag ville fira hennes födelsedag genom att göra detta.

– Hennes dröm var att bli känd. Hon fick biljetten till konserten i julklapp av oss. Hon räknade dagarna och sekunderna och det var bara Ariana Grande till nio-tio på kvällen. Hon sjöng med och dansade till varje låt.

22 personer dödades av självmordsbombaren Salman Abedi när han detonerade sin bomb på Manchester Arena. Tio av de dödade var under 20 år. 250 personer skadades på olika sätt.

59 personer fick vårdas på sjukhus och 23 av dem skadades mycket allvarligt.

ARTIKELN HANDLAR OM