Göteborg

Svenska Suzanne knivskars i Thailand – försökte hindra rån

Av: 

Ebba Thornéus

NYHETER

Suzanne Woodall och sambon Thomas hade precis påbörjat sin drömsemester när den tog en abrupt vändning.

Vid ett rånförsök på den thailändska ön Koh Lanta blir Suzanne svårt knivskuren i tummen och inlagd på sjukhus i flera dagar.

– Det var fruktansvärt och allt bara svartnade, säger Suzanne.

Efter att ha slitit hårt och sparat ihop tillräckligt med pengar inledde Suzanne Woodall och sambon Thomas från Göteborg i början av november sin drömresa i Asien.

Men bara tre veckor in på den sex månader långa resan tog den en hastig vändning.

Suzanne och Thomas hade precis kommit till den thailändska ön Koh Lanta och skulle fira ankomsten med en öl på en bar vid stranden.

– Tanken var att vi skulle hitta på något mysigt ihop.

”Skar av mig tummen”

På väg tillbaka från baren möter de en kille på den mörka stranden som erbjuder dem hjälp hem.

Men i stället för att visa vägen började killen att ta på parets fickor och när Suzanne förklarar att de inte har några pengar känner hon plötsligt hur hon får ont i tummen.

När hon lyser med sin ficklampa ser hon att killen har skurit henne med en kniv.

– Han hade i princip skurit av mig hela tummen. Det såg ut lite som när man skär i en kycklingfilé. Sen började det blöda jättemycket och jag fick panik och började springa efter hjälp.

Lyckligtvis kom några personer till undsättning och Suzanne skjutsades till en vårdcentral där de konstaterade att hon behövde mer vård. Hon fick därför åka ambulans i tre timmar till ett sjukhus där hon kunde bli sövd och opererad.

Kanske inte kan jobba

– Två senor och en nerv hade gått av. Jag tog bort stygnen först i går och det var inte roligt. Jag kommer även behöva ha sjukgymnastik ett bra tag framöver, berättar Suzanne som fick ligga kvar på sjukhuset i fyra dagar.

Suzanne, som är utbildad sjuksköterska, berättar att hon nu oroar sig för att hon kanske inte kan jobba som vanligt när hon kommer hem igen.

Men framförallt är hon besviken på att den efterlängtade semestern inte blev som de planerat.

– Vi hade sett fram emot detta så länge och så händer något sådant här. Jag var livrädd efter detta och vågade knappt gå ut. Jag trodde alla var elaka och skulle hugga mig.

Vill varna andra

För både Suzanne och Thomas har händelsen påverkat dem väldigt negativt och de vill varna andra för att vistas ute ensamma i mörkret.

– Jag hoppas att folk inte gör om samma misstag som vi. Detta är en erfarenhet som jag kommer ta med mig men som jag helst hade varit utan.

Däremot tänker de inte låte det hindra dem från att fortsätta att fullfölja den planerade långresan.

– Vi tänker fortsätta det vi har påbörjat även mot de oddsen vi nu har.

ANNONS

Köp den populära muminmuggen Fiske till rabatterat pris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Göteborg

Thailand

Koh Lanta