Här springer ponnyn omkring mitt i stan

Foto: Skärmdump
Hästen stannade och vände vid ett rödljus.
NYHETER

I ett trendigt Tokyo-område dök en rejäl överraskning upp under torsdagen – när en ponny spatserade omkring helt fritt, skriver Ashashi.

Det var på torsdagen som människorna i Ebisu-området i Tokyo fick syn på något mycket märkligt. Det trendiga området är bland annat känt för sitt stora restaurangutbud, men hästarna i kvarteren brukar vara lätträknade.

Men vid 19-tiden på kvällen dök en liten ponny upp och promenerade omkring till synes obekymrad. Poliser kallades till platsen och gav sig ut på hästjakt.

Passade på att äta

Knappt en kvart efter att de kommit fram hittade poliserna den bortsprungna hästen. Den passade nämligen på att äta lite gräs utanför Kokugakuin-universitetet som ligger i närheten av området. Det visade sig att ponnyn sprungit iväg från en djurbutik nära Ebisus tågstation.

En mängd studenter samlades för att titta på medan hästen hälsade på på universitetet. Men ponnyn tycktes alldeles för upptagen av sin delikata gräs-måltid för att lägga någon större energi på ungdomarna som samlats omkring.

Hästen stod kvar och åt tills personal från djuraffären anlände till platsen. De tog med sig ponnyn tillbaka till sitt ”hem”. Lyckligtvis fångades ponnyns festande på film, som bland annat kan ses på Ashasis hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tokyo