Anna räddade äldre kvinnans jul – med griljerad skinka

Uppdaterad 2019-11-22 | Publicerad 2016-12-23

När Anna fick höra om den äldre kvinnans oro över julskinkan tvekade hon inte att hjälpa till, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

– Det var bara roligt att hjälpa till. Sen stod vi där och snyftade, säger Anna till Aftonbladet.

Anna Edmark och hennes man driver en Ica-butik i Deje i Värmland. Då och då kommer en äldre kvinna förbi som bor på ett äldreboende i närheten. Den äldre kvinnan, som är lite vinglig och har dålig syn, tar sig fram med sin rullator, berättar Anna. Nyligen hjälpte Anna henne att slå in en chokladkartong, vilket gjorde henne väldigt tacksam.

– Då sa jag till henne att hon när som helst kan komma och fråga mig om hon behöver hjälp med något, berättar Anna.

”Hade legat sömnlös”

Och nu i onsdags hände det. Den äldre kvinnan som kom ihåg Annas ord kom förbi affären och var märkvart oroad.

– Hon berättade att hon legat sömnlös och oroat sig inför julen då barnbarnet skulle komma.

Det visade sig att hon var orolig över skinkan. Som nyinflyttad på äldreboendet visste den äldre kvinnan inte hur hon skulle bära sig åt för att griljera den.

– Då sa jag att jag kunde göra det. Det var ingen big deal alls, bara en god gärning för min del. Hon bestämde skinka och sen tog jag hem den och griljerade den.

”Ingen stor grej”

På torsdagen kom den äldre kvinnan till butiken och frågade om skinkan var klar – vilket den var. Med glansiga ögon tog hon emot den.

– ”Jag kan lita på dig” sa hon. Och då svarade jag att det kan hon göra. Det var bara roligt att hjälpa till. Sen stod vi där och snyftade.

Anna skrev om händelsen på butikens Facebooksida och flera har hyllat hennes initiativ. Men för henne själv var det inget speciellt.

– Det är ingen stor grej att göra i min eller familjens värld, säger hon och fortsätter:

– Vi uppmanar våra barn att göra goda gärningar varje dag. Enkla små saker som betyder mycket för någon ger enormt mycket tillbaka. Det är mycket tråkigheter i världen, gör vi lite för varandra så blir det bättre.

Följ ämnen i artikeln