Johann fick raket i ansiktet: ”Kändes som ett stort hål”

1 av 2 | Foto: Privat
Johan träffades av en raket på nyårsafton.
NYHETER

Johanns nyårsfirande fick ett abrupt slut när en raket träffade honom i ansiktet.

– Visst kan det hända olyckshändelser, men det här var rent jävelskap, säger han till Tranås Tidning.

Johann Bergquist och hans fru befann sig på torget i Tranås på nyårsafton när han fick en raket rakt i ansiktet. Han kommer ihåg att det var väldigt stökigt i folkmassan.

– Jag minns inte så mycket mer än att det kom en raket farande rakt i ansiktet på mig som sedan smällde nere på marken. Jag kände bara som om det var ett stort hål i ansiktet och det ”pissade” blod, säger han till Tranås Tidning.

Polisen kom snabbt med bandage och hans kväll slutade sedan i Jönköping där han opererades för sina skador. Näsan krossades och han fick sy sammanlagt 17 stygn inne i sin näsa. Han skador kommer att läka men kommer att lämna bestående ärr. Det som är värre är de psykiska menen – han känner sig ganska nere och rädd, berättar han för Tranås Tidning.

— Jag är glad att raketen inte träffade ögat och exploderade, och att det ändå var jag som fick den på mig och inte de tre barnen som stod framför mig.

Johann tycker att polisen borde agera hårdare mot de som skjuter smällare. Samtidigt är han kliven som själv alltid älskat raketer, han har dock alltid varit noga med säkerheten.

– Visst kan det hända olyckshändelser, men det här var rent jävelskap.

Det är oklart vem som smällde av raketern, därför vet man inte om det blir några konsekvenser skriver Tranås Tidning.