Uppgifter: Ska ha sökt vård för döttrarna i Tyskland

Familjen som hittades död i skånska Bjärred uppges ha sökt vård i Tyskland för döttrarnas sjukdom, enligt uppgifter till Expressen.

Men när ingenting hjälpte kom föräldrarna överens om att döda döttrarna.

Det har gått två veckor sedan en hel familj på fyra personer hittades död i skånska Bjärred. Polisen var från början övertygad om att gärningspersonen fanns inom villans fyra väggar.

Nu börjar polisens bild av händelseförloppet att klarna.

I förra veckan meddelade polisen att föräldrarna, enligt ett efterlämnat brev, bestämt sig för att döda flickorna eftersom de inte blev bättre från den sjukdom de drabbats av.

Det är fortfarande inte känt exakt vilken sjukdom döttrarna, som blev 11 och 14 år gamla, led av.

Ska ha sökt vård i Tyskland

Men nu kommer uppgifter om att föräldrarna sökt specialistvård i Tyskland för att hitta en fungerande behandling, enligt uppgifter till Expressen. De ska ha sökt med ”ljus och lykta” utan att hitta något som fick döttrarna att bli bättre.

Det blev aldrig bättre. I slutet av förra veckan berättade polisen att det fanns ett avskedsbrev, undertecknat av mamman och pappan.

Föräldrarna var överens om att flickorna var tvungna att dö.

”Anledningen som beskrivs i brevet var att de inte såg någon livskvalitet eller framtid på grund av sina döttrars sjukdomssituation. Brevet var undertecknat av båda föräldrarna”, skrev polisen på sin hemsida.

Det är fortfarande inte känt hur de dog. Protokoll från elevhälsokonferenser vittnar om hur föräldrarna tillsammans med skolan och kommunen kämpade för att hitta lösningar för flickorna som fick hemundervisning.

Psykologen: Svårt att föreställa sig

En av döttrarnas rektor har beskrivit en familj i kris. Men myndigheterna förstod aldrig omfattningen av problemen.

– Vi skyddar oss in i det längsta från tanken på att något sådant här kan hända. Även om de hade nära kontakt med anhöriga och skolan så är det inte många som kan gissa sig till att den här totala tragedin skulle kunna inträffa, säger Nadine Edberg, psykolog och psykoterapeut.

– Det kan vara svårt för sociala myndigheter att föreställa sig något sådant här också, även om de besökte familjen regelbundet.

Polisen har meddelat att man troligtvis kommer att lägga ner mordutredningen när den är klar, eftersom ingen av de misstänkta lever.

Publisert:

LÄS VIDARE