Man gripen för mord på offentlig toalett

avGustaf Tronarp, Jamshid Jamshidi

Polisen har gripit en man i 20-årsåldern misstänks för mordet på en man i samma ålder på en offentlig toalett i centrala Örebro.

– Vi har en person som är frihetsberövad, det är allt jag kan säga i nuläget, säger vakthavande befälet Jens auf der Heide.

1 av 2 | Foto: Pavel Koubek / TT NYHETSBYRÅN

Det var på lördagseftermiddagen som en person hittade en man i 20-årsåldern död inne på en offentlig toalett på Järntorget i Örebro.

Polisen misstänker att mannen har mördats. Under de tidiga morgontimmarna på tisdagen greps en man, som är i samma ålder som offret.

– Vi har en person som är frihetsberövad. Det är allt jag kan säga i nuläget. Vi får avvakta med fler kommentarer tills läget har klarnat, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Greps i Skövde

Enligt uppgifter till Aftonbladet skedde gripandet i Skövde. Några närmare omständigheter om det som hänt är i nuläget inte kända.

Senare under dagen anhölls mannen, på sannolika skäl misstänkt för mord.

På lördagsnatten anhölls en annan man misstänkt för dådet. Har nu släppts, men är inte avskriven från utredningen.

Efterlyser information

Under helgen hade polisen ingen säker identitet på den mördade mannen. På måndagen uppgav presstalespersonen Stefan Dangardt att utredarna trodde sig veta vem han är. Nu står det klart att offret är identifierat. Det är dock okänt om han hade någon relation med den misstänkte gärningsmannen.

Polisen uppmanar personer som varit på Järntorget under lördagseftermiddagen att höra av sig. Har du information att lämna, ring 114 14.

ARTIKELN HANDLAR OM

Örebro