Liam, 10, sålde jultidningar – köpte bil för pengarna

avMalin Wigen

NYHETER

Efter en lyckad jultidningsförsäljning fanns det ingen tvekan för Liam Granlöf om vad pengarna skulle gå till – nämligen en Volvo 740, rapporterar Länstidningen Östersund.

– Jag ska köra med den när jag tar körkortet.

Liam Granlöf, 10, från Östersund kan vara Sveriges yngsta bilägare. Detta tack vare hans lyckade försäljning av jultidningar. Både i år och förra året har han fått in 10 000 kronor – vilket sammanlagt är 20 000 kronor.

– Jag köpte bilen för pengarna förra året. Och i år sålde jag för lika mycket, jag ska köpa delar till bilen för de pengarna. Jag sparar till Mk18-fälgar, men de är ganska dyra.

Valet föll på en Volvo 740.

– Jag gillar Volvo och gamla Volvobilar.

1 av 4 | Foto: Jan Andersson
Förra året lyckades Liam sälja jultidningar för 10 000.

Att Liam skulle köpa en bil för pengarna fanns det ingen tvekan om menar han då han meckat med sin familjs bilar genom åren. Han har nämligen ett stort bilintresse, något även LT uppmärksammat.

– Jag har hållit på och skruva med deras bilar, jag har bytt hjul till vinterdäck och så. Så jag köpte en bil jag kan hålla på med själv.

Föräldrarna var dock först inte så peppade när han berättade om sin önskan att skaffa bil.

– De sa först ”nä, du får vänta till du blir större”. Sen skickade jag massa annonser på bilar till dem. Och så åkte pappa och tittade på en, när jag åkte dit hade han redan fixat allt.

Liam, som ännu endast kan mecka med bilen, har stora planer för framtiden.

– Jag ska köra med den när jag tar körkortet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Volvo

Bilar

Östersund