Rapporter om strider i jemenitisk hamnstad

avTT

Foto: Hani Mohammed/AP/TT
Ett fraktfartyg i hamnen i al-Hudaydah. Arkivbild.

Båda sidor i Jemenkonflikten uppges ha brutit vapenvilan i al-Hudaydah, som trädde i kraft på tisdagen.

Sent på kvällen sade invånare att det pågått stridigheter under nära en timme i östra och södra delarna av hamnstaden, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Tidigt på onsdagen var det åter lugnt.

Förenade arabemiratens statliga nyhetsbyrå Wam rapporterar att Huthirebellerna skjutit granater och raketer mot ett sjukhus i de östra förorterna.

– Vid totalt 21 tillfällen har det begåtts överträdelser sedan ett eldupphör började gälla, säger en källa inom den saudiskledda alliansen, till nyhetsbyrån AFP.

Samtidigt uppger en tv-station lojal med Huthirebellerna att den saudiskledda alliansen bombat flera platser, bland annat ett område öster om flygplatsen.

FN har kallat till ett möte under onsdagen med Huthirebellerna och den saudiskstödda regeringen. Tanken är att de stridande parterna via videolänk ska diskutera tillbakadragande av trupper från al-Hudaydah. Mötet är det första för den kommitté, med tre personer från varje sida i konflikten, som ska övervaka att uppgörelsen som slöts i Sverige i förra veckan följs.

ARTIKELN HANDLAR OM

Jemen