Panik utbröt på nattklubb – minst sex döda

Foto: Vigili del Fuoco/Handout/TT
Räddningspersonal och offer utanför nattklubben natten till lördagen. Bild från brandkåren.

avTT

NYHETER

Minst sex personer har omkommit och många andra har skadats sedan panik utbrutit i samband med en konsert på en nattklubb väster om hamnstaden Ancona i Italien, meddelar räddningsstyrkor.

Fem av dödsoffren var tonåringar.

"Orsaken kan ha varit att någon form av svidande substans spridits. De unga gästerna flydde och trampade ner varandra", skriver den lokala brandkåren på Twitter.

Antalet skadade beräknas enligt tidningen Corriere della Sera till så många som 120, varav ett drygt tiotal allvarligt. Runt 1 000 personer beräknas ha varit på plats under kvällen för en konsert med rapparen Sfera Ebbasta, som dock aldrig hann inleda sin spelning.

Pepparsprej i luften

En lokal nyhetssajt skriver att någon av besökarna sprejat pepparsprej i luften inne i lokalen, varpå panik uppstod. Händelsen inträffade omkring klockan ett på natten. Besökare uppger att det inte gick att ta sig ut via utrymningsvägarna.

– När vi kom till nödutgången var den blockerad, säger en 16-åring till tidningen.

Bland de döda finns tre flickor, två pojkar och en 39-årig mamma som hade tagit med sitt barn till konserten, enligt nyhetsbyrån Reuters. Ett ögonvittne hävdar att en innervägg gav vika och föll omkull i tumultet.

Det drabbade etablissemanget, Lanterna Azzurra, ligger en bit in i landet från den bland turister populära kusten mellan Ancona och Rimini. Det italienska gendarmeriet har inlett en utredning om fallet.

Ska gå till botten

Inrikesminister Matteo Salvini lovar att gå till botten med fallet.

"Vi kommer att hitta dem som är ansvariga för att de här sex personerna miste livet, dem som av illvilja, dumhet eller girighet gjorde att den här festkvällen blev en tragedi", säger han i ett uttalande.