Hotade spränga poliser i Eskilstuna

NYHETER

En 23-årig man misstänks för allmänfarlig ödeläggelse och grovt olaga hot efter en explosion i centrala Eskilstuna på måndagskvällen. Det mesta pekar på att mannen utlöst en sprängladdning som skadade honom själv, uppger polisen.

– Han hotade också att spränga poliser som kom dit och försökte förhandla med honom, berättar länsvakthavande polisbefälet Marit Jöhnemark.

Ännu på tisdagen var det oklart vad som exploderat. Men på morgonen hade polisens bombtekniker konstaterat att det inte fanns något ytterligare explosivt material på platsen.

– Det blir vår tekniska rotel som får försöka ta reda på vad det kan ha varit, säger Jöhnemark.

Skadade handen

23-åringen skadade en hand i samband med explosionen. Han fördes först till Mälarsjukhuset i Eskilstuna för vård och sedan vidare till Södersjukhuset i Stockholm.

Explosionen hördes vida omkring. Den ägde rum sedan polisen fått samtal om en förvirrad man som uppträdde störande och sade att han skulle spränga något på en gata i centrala Eskilstuna.

När polisen kom stod 23-åringen vid en bil, och plötsligt exploderade något. Mannen kastades till marken men var vid medvetande och talbar när han fördes till sjukhus i ambulans.

Jöhnemark konstaterar att det mesta tyder på att 23-åringen på något vis utlöst en sprängladdning.

TT