Nyheter

Firmafesterna som spårade ur

Av: 

Louise Lundström

NYHETER

Tidningen Chef har listat de värsta firmafesterna

Vild fest med kollegorna På vissa arbetsplatser spårar den först så städade firmafesten ur fullständigt.

Foto: Foto: Colourbox

Tillbaka på jobbet från semestern.

Då är det snart dags för kick off.

Men för vissa blir den efterföljande festen alltför livlig och baksmällan gissningsvis tung.

Tidningen Chef har listat sex firmafester som spårade ur.

När jobbet återigen sätter igång efter en lång ledighet är det många företag som ordnar kick off för de anställda. Dagens aktiviteter avslutas ofta med middag och för vissa – med en hel del alkohol.

På vissa arbetsplatser spårar festen ur fullständigt. Tidningen Chef har listat sex exempel.

1. Sex polisbesök på en kväll

Julfirandet för de 900 anställda på Jysk bäddlager i november 2005 blev minst sagt vilt. Polisen ryckte ut till festen utanför Skövde vid sex tillfällen under kvällen och två gånger gällde det misshandel. En lastbilsstöld kopplades också samman med festen. Men Jysks ledning kände inte till att det varit stökigt.

Källa: Sveriges Radio Skaraborg

2. Lekte med lustgas

Fem av de anställda på brandstationen i Östersund kom under en personalfest i december 2009 på att de ville spexa till det lite. I ambulanshallen tömde de två lustgastuber i en reservambulans och fortsatte sedan festen i ambulansen.

– Naturligtvis är det förbjudet att hålla fest i såväl ambulanshall som ambulanser, sa Björn Ahlnäs, personalchef vid landstinget i Jämtlands läns landsting till Östersundsposten.

Källa: Östersundsposten

3. Drog upp kollegans kjol

Medarbetardagen för de anställda på Uppsalas Arbetsförmedling i december 2008 slutade med en anmälan till AMS personalansvarsnämnd. En anställd passade på att trakassera en kollega genom att bland annat dra upp hennes kjol.

Källa: Aftonbladet.se

4. Hade sex framför polisen

Sony BMG, dotterbolag till tyska mediekoncernen Bertelsmann, hade en vild firmafest i juni 2005. Den polispatrull som ryckte ut till festen efter att grannar klagat möttes av att några av festdeltagarna hade sex helt öppet. Polisen beslagtog också en mängd kokain och hasch.

Källa: realtid.se

5. Vilt bråk om musik

Ett bråk om vilken musik som skulle spelas på en personalfest i Uppsala i november 2008 urartade helt. Den 30-årige anställde som agerade DJ kritiserades av en kollega för att han spelade för mycket "karaokemusik". Bråket blev så allvarligt att DJ:n misshandlades och fick flera frakturer på skallens ben och i ansiktet. Båda personerna sades upp efter händelsen.

Källa: Aftonbladet

6. Blev fulla och stal choklad

Smålandsföretaget begav sig i december förra året till Helsingborg i Skåne för att fira jul. Men efter festens slut slog chokladsuget till ordentligt. Chefen bestämde sig tillsammans med några anställda för att stjäla chokladkorgar från en butik i staden. Polisen hittade snart de stulna korgarna i flera av det anställdas hotellrum och smålänningarna erkände stölden.

Källa: TT

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på böcker: Fynda semesterns bästa läsning till kampanjpris här!

Shop

Vilken är din värsta firmafest?
Publisert: