Mangs kopplas samman med tio nya skjutningar

NYHETER

Utredningen krings den misstänkte serieskytten Peter Mangs växer.

Enligt kriminalkommissarie Börje Sjöholm intresserar sig polisen för ett tiotal äldre skjutningar, före 2009.

Men Sjöholm vill inte ge några detaljer om vilka skjutningar rör sig om, bara att de ligger längre tillbaka i tiden än den skottvåg som drabbat Malmö det senaste året.

Till Aftonbladet kriminalkommissarie Börje Sjöholm även att misstankarna mot Mangs stärkts.

– Bevisläget är gott. Vi har fått en del provsvar från SKL men vad det är för prover vill jag inte säga.

Greps efter flera skjutningar

Åtalstiden gick ut den 7 december. Men Peter Mangs valde att frivilligt stanna kvar i häkte i två veckor utan omhäktningsförhandling. Och utredningen kommer inte bli klar i år.

Peter Mangs greps den 9 november i år efter en rad av skottlossningar i Malmö. Han är på sannolika skäl misstänkt för ett mord och fem mordförsök.

Mordet på 20-åriga Trez West Persson begicks den 10 oktober 2009. Den senaste av skjutningarna som Mangs misstänks för ägde rum i augusti i år.

Nekar till brott

Peter Mangs nekar till brott, men ett av hans vapen har kunnat kopplas till minst en av skjutningarna, enligt vad en källa har uppgivit till Aftonbladet.

Polisen undersöker även om Peter Mangs kan ha något att göra med en skjutning för fyra år sedan, enligt Sydsvenskan.

En 16-årig pojke hittades då blödande i stadsdelen Kroksbäck. Han trodde själv att han blivit slagen i huvudet. Men det visade sig att han hade skjutits i huvudet med ett finkalibrigt vapen. Någon hade stått gömd i ett buskage och skjutit mot honom.