Twittrare saknar Thorvall

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-04-10

Redan på morgonen började svenska twittrare reagera på nyheten om Thorvalls bortgång.

Många twittrare re-tweetar, alltså skickar vidare, nyheten. Kommentaren som mest får följa med vidare är ”Rest in peace, Kerstin.” Det tipsas också om olika artiklar och äldre intervjuer. Vissa reagerar på att några tidningar kallar Thorvall för "författarinna" och inte "författare".

"Banbrytande"

Jenny Östergren twittrade: "Ledsen över att Kerstin Thorvall nu är borta. Hon var banbrytande för en gränslös kvinnlighet som fortfarande är ifrågasatt. Mot bokhyllan.."

Användaren annikajhagstrom skriver "Kerstin Thorvall är död. Tyckte mkt om hennes Alberte-roman en gång" och LinlinSWE "Synd. Hon var störtcool."

Grovtinitiativ säger "Argh bara trädgård, mikael wihe och jazz i morgonteven. Vem tar ansvaret att ge mig reportage om dagens dödsfall?"

JonasMejhert twittrar "Solen lyser även idag. Hatten av för Kerstin Thorvall, R.I.P"

"Något särskilt med henne"

stillcrazy07 skriver "Det var något särskilt med henne. Hon har funnits i hela mitt liv känns det som."

200stegtill: "Tänkt en hel del på Thorvall under sista tiden. Sista gångerna man hört om henne har hon varit mycket dålig. Normbrytare."

evalenajansson "minns Kerstin Thorvall, tänker på 3 böcker som gjort intryck på mig: Det mest förbjudna, Ensam dam reser ensam, När man skjuter arbetare."

FrokenForsberg skriver "Åh fina fina Kerstin Thorvall!!"

jennybergquist, redaktionschef på tidningen CHIC, "(v)aknar till nyheten att storfavoriten Kerstin Thorvall är borta."

MaryXJ skriver "Jag växte upp med hennes tonårsguide "Boken till dig" - fantastisk. Botade mycket osäkerhet. MakeUp, kläder, uppförande, killar"

vendettanbettan: "Träffade avlidna Kerstin Thorvall ett par ggr privat, hon har levt ett rikt liv. Men hon dömdes också hårt och skoningslöst av omgivningen, en klok kvinna som gick utanför gränserna. Andras smala gränser"

"Outplånliga spår"

mikumaria skriver "Blir rörd när jag läser att Kerstin Thorvall är död. 'Boken om Signe' har satt outplånliga spår hos mig."

elingrelsson: "R.I.P. fantastiska människa"

AlltGenast: "Hejdå Kerstin Thorvall. När jag blir stor ska jag bli som du."

JennyTunedal citerar Thorvall själv: "'Dygden är det förstenade livet/rädslan och tomheten./Att inte göra."' Kerstin Thorvall. Hon gjorde."

Elmroth skriver "Underbara Kerstin Thorvall död. Läs: "Jag minns alla mina älskare och hur de brukade ta på mig", bra bok med den bästa titeln någonsin!"

stefanvillkatt: "Kerstin Thorvall vågade skriva det oskrivda&osagda.Svårt tänka sig ärligare/modigare röst.Stor saknad. Läs: Mest förbjudna"

Monigge skriver: "Kerstin Thorvall - förebild - starka intelligenta härliga syster - du är redan saknad - jag svänger om i en dans & ler"

malenarydell skriver "kerstin thorvall. hoppas ni alla förstår hur stor hon var" och "det är så otroligt mycket alla som inte fattat kerstin thorvall måste förstå"

Sonja Schwarzenberger, chefredaktör på Bang, skriver "Hjälten Kerstin Thorvall har gått bort. På mitt bord ligger nödvändigheten i att dansa, som jag beställt till lördans program av P3 Kultur."

EvaStrom: "Kerstin Thorvall - bröt alla tabun före alla andra, modig, djärv. Och så minns jag hennes tecknade linje, hennes genomskinliga stil."

Bloggat om Thorvall

Författaren Hillevi Wahl skrev på sin blogg bara igår, om en recension av boken Hungerflickan:

"Östersundsposten skriver att jag har en ton som påminner om Kerstin Thorvall. ”Det är ett gott betyg”.

Ja, tro sjutton det.

Det var tamejfan det vackraste jag har hört sedan jag konfirmerades!"

S-bloggaren Heléne Björklund skriver på morgonen:

"Jag läste nyss med stor bestörtning i Aftonbladet att min stora kärlek Kerstin Thorvall är död.

Jag har läst och gråtit och skrattat och förfärats av alla hennes böcker och hon var en av då få "kända" personer som jag verkligen, verkligen skulle vilja sitta ned och ta en kopp kaffe med.

Det går inte nu."

Bokbloggen Snowflakes in rain skriver i inlägget "Far väl Kerstin Thorvall, jag hoppas du får dansa":

"Ett personligt minne är från när jag jobbade på Radio Ellen och i en intervju skulle be Kerstin Thorvall läsa en av sina egna dikter. Hon satte igång direkt, på en sekund. Och fort läste hon! Sen minns jag att jag frågade vilken jämställdhetsfråga hon tyckte var viktigast inför Åttonde mars. ”Pappamånad”, blev svaret."

Bloggen GoodBadGirl hoppas, även om det är sorgligt, att "hennes död kommer att innebära att hennes författarskap hamnar i fokus igen. Det är det värt!"

Bloggaren Trollhare skriver om Kerstin Thorvall, kvinnan som gjorde mig galen: "Jag har Kerstin Thorvall att tacka för att jag vågade börja prata om ångest, och våga ifrågasätta bilden av Psykisk Sjukdom och Psykiskt Sjuka."