Plan tvingades landa efter bråk om sms

avStefan Hesserud Persson

NYHETER

Ett plan på väg mellan London och Gran Canaria tvingades landa i Portugal efter att ett brittiskt par börjat bråka om ett sms.

Paret, som nekar till anklagelserna, ställs nu inför rätta.

Händelsen ska ha ägt rum under en flygning mellan Stanstead i London och Gran Canaria den 6 juli 2017, rapporterar brittiska medier.

Paret, Ronald St Ville och Pauline Gordon, ska ha flugit tillsammans när en hetsig diskussion plötsligt bröt ut över ett sms.

”Flög” över gången

Under rättegången mot de båda, som just nu pågår, berättar en medpassagerare hur han hörde paret argumentera och svära åt varandra i mer än en timme.

Kabinpersonalen ska ha sett kvinnan ”flyga” över gången för att slå mannen med sina knytnävar, skriver brittiska Hertfordshire Mercury.

Med hjälp av två andra passagerare, en polis och en före detta polis, kunde paret separeras och placeras i olika delar av planet. Kvinnan ska dock upprepade gånger ha försökt återta sin plats bredvid mannen.

Till slut fattade kabinpersonalen i samråd med piloterna beslut om att landa planet i Faro i Portugal. Anledningen ska ha varit att de oroat sig för att inte kunna utföra sin uppgifter ombord på grund av bråket.

”Hotade planets säkerhet”

– Det var en situation som vi ansåg hotade planets säkerhet, sa Felicity Scott, en av kabinpersonalen, under rättegången.

Paret nekar till anklagelserna om att ha hotat planets säkerhet.

Tips till flygrädda 00:37
ARTIKELN HANDLAR OM

Flygtrafik

Flygbolag

Brott