Hoverboarden fattade eld – nu är höggravida Anisa utan hem

Publicerad:

NYHETER

Höggravida Anisa Markisic son ropade på sina föräldrar mitt i natten och sa att hans rum stod i brand.

Familjen fick genast fly lågorna och se sitt hus eldhärjas. De fattade snabbt misstanke om att det var sonens hoverboard som orsakat branden.

– Vi har ingenstans att ta vägen. Vi har inte ens skor på oss. Allt är förstört av röken. Vi kom ut helt i sovkläder, säger Anisa.

Anisa Markisic, 37, är gravid i åttonde månaden. Natten till i dag låg hon och hennes man Mohammed Ashram, 29, och sov när deras 14-årige son skrek att det brann i hans rum.

– Det startade i min äldsta sons sovrum på övervåningen, han hade sin hoverboard inkopplad på laddning. Helt plötsligt bara brast det ut. Tack och lov hade han dragit täcket över huvudet för röken började sprida sig direkt. Annars hade han kanske andats in röken och skadats, säger Anisa.

Därifrån var det ett snabbt förlopp. Anisa och maken tänkte att det kanske fanns en chans att släcka branden på egen hand, men snart stod hela övervåningen i lågor.

– Vi sprang ut och efter ett tag kom brandkåren.

Hela övervåningen är utbrunnen och det som var familjens hem där de förberedde för att göra rum åt en femte familjemedlem är nu helt rökskadat.

1 av 3 | Foto: PRIVAT
Anisa Markisic, 37, och maken Mohammed Ashram, 29.

Ingen skadades

Tack och lov har familjen klarat sig utan skador.

– Vi åkte till akuten sen. Läkarna sa att allt är okej. Eftersom jag till på köpet är gravid i åttonde månaden så är det extra obehagligt. Efterchocken kommer nu.

Värre är att det är bara en månad kvar till födseln – och nu står familjen utan hem.

– Jag är lite besviken på försäkringen för vi måste själva leta efter boende. När det är barn med i bilden – tänk så hittar vi inget? Vi vet inte ens var vi ska sova i natt.

Hon berättar att ena sonen känner sig mycket skakad av branden.

– Min ena son är väldigt omskakad och påverkad av det här känslomässigt. Det tog tio minuter – sen stod man ute på tomten och har inget hem.

Anisa menar att hon inte känner någon ilska över att en hoverboard kunnat orsaka den här skadan.

– Det är vårt ansvar att inte ladda den under natten. Man måste ha koll på säkerheten i hemmet, så jag kan inte skylla på dem. Man har ju läst om det tidigare med mobiler och allt möjligt. Jag är inte förvånad.

– Jag är bara tacksam att alla överlevde.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN