Arnold klämde på mina bröst

Publicerad:
Uppdaterad:

Brittisk tv-journalist stämmer actionhjälten på 1,3 miljoner kronor

1 av 2 | Foto: ap
TAFSAR Den brittiska tv-reportern Anna Richardson anklagar Arnold Schwarzenegger för att ha tagit henne på brösten. Sammanlagt är ett tiotal fall av sexuella trakasserier där han är inblandad under utredning.

LONDON/NEW YORK

Actionhjälten Arnold Schwarzenegger, guvernör i Kalifornien, kommer att kallas till rättegång i brittisk domstol.

En brittisk tv-reporter säger att han klämt på hennes bröstvårta.

Anna Richardson, 32, stämmer Schwarzenegger, 57, på 1,3 miljoner kronor efter att förhandlingar med hans advokater brutit samman.

Under förberedelserna för en intervju i december 2000 hävdar Richardsson att Schwarzenegger nöp henne i bröstvårtan – och tvingade henne att sitta i hans knä.

– Han tjatade om hur vacker jag var och stirrade på mina bröst. När jag skulle skaka hand med honom drog han ner mig i knäet och sa ”jag vill veta om dina bröst är äkta”. Innan jag fattade vad som pågick snurrade han med fingret runt bröstvårtan och nöp sen tag i den. ”Ja, dom är äkta”, sa han. När jag reste mig upp och gick klappade han mig i rumpan.

Anna Richardsons talan förs av en expert på förtalsmål, advokaten Graham Atkins. Schwarzenegger har ännu inte utsett någon som representerar honom i London.

Andra har trätt fram

I samband med rättegången, som kommer att ske senare i år, är det oundvikligt att vittnesmål från andra kvinnor som anklagat Schwarzenegger kommer att inkluderas.

Sex kvinnor som mött ”Arnie” i olika sammanhang har trätt fram i Los Angeles Times och berättat om sexuella trakasserier. Ytterligare tio fall är under utredning.

Gått kurs

Schwarzenegger uppgav så sent som förra veckan att han tillsammans med sina medarbetare genomgått en kurs i konsten att undvika sexuell diskriminering och olämpligt uppträdande.

Peter Wennman, Fredrik Virtanen

Publicerad: