Humorgänget lyfter showen

NYHETER

ECKERÖ, ÅLAND

Påkostat, snyggt, väldigt generöst - men lite förutsägbart.

Å andra sidan för humorgänget från "Parlamentet" in ett befriande galet och fräckare tilltal i årets Rhapsody in Rock.

Foto: Lite förnyelse av Wells egna nummer hade inte skadat.

Robert Wells-belackarna brukar håna honom genom att låtsas hamra hysteriskt med fingrarna mot tänkbara pianotangenter och vråla du-du-du-du, dududududu-du. Men de lär få leva vidare med de där Tjajkovskij-tonerna ett bra tag till, i årets upplaga går de till och med i arv till sonen.

Just de klassiska numren känns lite svagare i år. De har framförts med mer energi och inlevelse tidigare. Lite förnyelse och vågade val skulle inte skada.

Som helhet smälter de ändå fint in rent dynamiskt i den här i stort sett hela tiden underhållande blandningen av rock, pop, country, jazz, klassiskt, opera, filmmusik och humor.

Dans av toppklass

Och kläder, koreografi, dans och inte minst det enormt smarta och snygga utnyttjandet av de stora videoskärmarna håller toppklass.

Några minus, dock: många trogna Wells-fans såg väl Queen-medleyt i fjol. Har alltid tyckt AC/DC är ett väldigt överskattat hårdrocksband, så det långa (och mycket snygga) medleyt tilltalar inte alls mig. Och Charlotte Perrelli, i sin jakt på en musikalisk inriktning, ska nog inte sjunga just rock.

På plussidan: Jill Johnson glänser i några countryfärgade nummer. Martin Stenmark gör en dramatisk "I don"t like mondays".

Fullfjädrad Tornving

Ska inte avslöja vad humortrion Mikael Tornving, Johan Ulveson och Johan Wahlström gör, men alla deras nummer är väldigt varierade och roliga. Tornving växer här ut till en fullfjädrad revyartist på scenen. Och tillfälliga gästen Louise Hoffsten får stående ovationer för en alldeles makalös långsam blues.

Rhapsody in Rock - The Anniversary tour

Jan-Olov Andersson