”Olsson kan ha vapnen”

NYHETER

Polisen: Vi är oerhört försiktiga

Foto: FINKAMMAR FÄLTET Rymlingarna som gripits hittills har alla varit obeväpnade. Det innebär att Tony Olsson, som fortfarande är på fri fot, kan ha två pistoler. Polisen har ännu inga spår efter de två män som fritog fångarna, men teknikerna hoppas hitta fingeravtryck i flyktbilen, en röd Saab 9000.

Poliserna som jagar Tony Olsson är extremt försiktiga.

Han kan vara beväpnad med två pistoler – och tvekar inte att skjuta i ett trängt läge.

Vid fritagningen från Hall var Tony Olsson och Daniel Maiorana beväpnade med var sin pistol, enligt vittnesuppgifter.

Det kan röra sig om vapen av märket Glock, enligt Aftonbladets källor.

Men de tre rymlingar som hittills gripits har alla varit obeväpnade.

Skor med stålhätta

– Det är inte omöjligt att Tony Olsson har pistolerna. Det är därför som vi är oerhört försiktiga när vi stoppar bilar och kontrollerar dem, säger en polisman.

Polisen hittade i går eftermiddag rånarluvor, kartor, kängor och en träningsoverall i skogen intill länsväg 225 i området där gripandena har skett.

Kängorna var enligt uppgift av märket Magnum – rejäla skor med stålhätta som används av många poliser.

Polisens teori är att sakerna tillhörde de två män som fritog Olsson, Maiorana, Sansiviero och Amaya. De kan ha bytt kläder inne i skogen.

Polisen har ännu inga spår efter de två medhjälparna, som antas vara kamrater till Daniel Maiorana. I går undersökte polisens tekniker flyktbilen, en röd Saab 9000 som hade stulits i södra Stockholm. Man hoppas kunna hitta fingeravtryck, hårstrån eller liknande.

Sköt med k-pist

Samtidigt fortsätter jakten på Tony Olsson, som i dag är hatisk mot samhället och anser att han är felaktigt dömd till livstid.

– Det var inte jag som mördade poliserna i Malexander 1999, har han sagt.

Det var förmodligen Tony Olsson som med sin k-pist började skjuta mot polismännen. Men det var hans kumpan Jackie Arklöv som avlossade de sista, dödande skotten.

Nu är Tony Olsson på fri fot – och har ingenting att förlora.

– Vid husrannsakan i hans cell på Hall har vi inte hittat någonting som tyder på att han planerade att rymma, säger en poliskälla.

Fler artiklar:

Andreas Harne