Fyraårig pojke svårt biten av hund

NYHETER

Allvarliga skador i ansiktet

Varberg

Den fyraåriga pojken hade träffat familjehunden förut, men på tisdagen slutade det i tragedi.

Den bundna hunden attackerade pojken som blev svårt biten.

Skadorna i ansiktet är allvarliga, men inte livshotande.

Olyckan inträffade i Varberg på tisdagseftermiddagen. Pojken och hans familj var på besök hos bekanta som hade hunden, en curley coated retriever, i en löplina utanför huset.

- Det verkar ha gått snabbt, ingen har sett hur attacken gått till, säger vakthavande befäl på Halmstadspolisen, Lars-Ivar Pettersson, till aftonbladet.se.

Pojken blev svårt biten av hunden och fördes först till Varbergs sjukhus men ganska snart vidare till Drottnings Silvias barn- och ungdomssjukhus vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg.

- Pojkens tillstånd är allvarligt, men inte livshotande. Det är det enda läkarna vill gå ut med, säger Christian Norling på Sahlgrenskas pressjour till aftonbladet.se.

Olyckliga omständigheter

Pressjouren vill inte gå ut med hur stor omfattning skadorna har eller om pojken måste opereras.

Halmstadspolisen kan inte uppge hur många bett pojken fått, men säger att han bland annat fick allvarliga skador i ansiktet.

- Det rör sig om väldigt olyckliga omständigheter, det är en tragedi för alla. Det är ju familjer som känner varandra, säger Pettersson till TT.

Enligt Pettersson har familjen själv beslutat att avliva hunden efter det som hänt.

- Det föreligger ingen misstanke om brott. Det gäller ju inte någon bristande tillsyn av hunden i detta fall eftersom den varit bunden, sade Lars-Ivar Pettersson.

Curley coated retriever är en vanlig familje- och jakthund.

Läs mer

Tove Wennergren, TT