Avenatti: Har fler än ett vittne mot Brett Kavanaugh

avNiklas Eriksson

Michael Avenatti fortsätter pressa Brett Kavanaugh.

Nu uppger advokaten att han företräder ett flertal personer som har uppgifter om den HD-nominerade domarens påstådda övergrepp.

– Vi kommer göra ett offentligt uttalande inom 48 timmar med detaljerade anklagelser, säger Avenatti.

Den konervativa domaren Brett Kavanaugh är Trumps nominering till Högsta domstolen. Och att få honom honom godkänd och satt på den viktiga vågmästarpostitionen i HD skulle vara en stor framgång för presidenten.

Godkännandeprocessen av Kavanaugh har från början stött på patrull och väntas tidigast kunna vara klar för omröstning i början av nästa vecka, skriver AP.

Men anklagelserna om sexuella övergrepp som riktas mot kan sätta stopp för eller skjuta upp processen. Om omröstningen skjuts upp till efter mellanårsvalet som flera ledande demokrater kräver så skulle det kunna få ödesdigra konsekvenser för republikanerna.

I nuläget har de majoritet i såväl representanthuset som senaten.

Men övertaget är skört och i opinionsmätningar ser den ut att gå förlorad i mellanårsvalet. Generellt går det också sämst i de här valen för partiet vid makten.

1 av 3 | Foto: Alex Brandon / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Donald Trump skakar hand med Judge Brett Kavanaugh i Vita huset.

Och lavinen av anklagelser som riktas mot Kavanaugh fortsätter växa. Två namngivna kvinnor riktar offentligt anklagelser mot domaren. Under måndagen blev det också känt att Michael Avenatti, som varit porrstjärnan Stormy Daniels ombud i hennes rättsliga turer mot Donald Trump, företräder ytterligare en kvinna med uppgifter om domare Brett Kavanaugh.

Sent på måndagkvällen, lokal tid, uppgav Avenatti att det rörde sig om ett flertal klienter, uppger CNN. Varav en är beredd att vittna offentligt om sina upplevelser inom de närmsta två dagarna.

Den kvinnan ska ha jobbat inom utrikesdepartementet och har enligt Michael Avenatti ett flertal vittnen som kan ge stöd åt hennes historia.

– Vi kommer göra ett offentligt uttalande inom 48 timmar med detaljerade anklagelser, såväl som en av mina klienters identitet som också kommer att kunna berätta vad hon har bevittnat och upplevt rörande Brett Kavanaugh och Mark Judge, säger Avenatti i CNN.

– I slutändan kommer låta det amerikanska folket avgöra vem som talar sanning.

Mark Judge är en studiekamrat till Brett Kavanaugh som skrivit en bok om vad som i amerikanska medier kallats ”svinerierna” som ägde rum på skolan, skriver Washington Post.

Han pekas ut som ett av de viktigaste kända vittnena. Sedan han namngavs i samband med anklagelserna mot Kavanaugh har han på inrådan av sin advokat lämnat sitt hem och hållit sig undan.

Bland annat Michael Avenatti har krävt att han kallas att vittna inför senatsutskottet innan Brett Kavanaugh godkänns.

I dag publicerade Washington Post den första kommentaren från Mike Judge sedan härvan kring de påstådda fick sin början när de hittade honom boende hos en vän.

– Hur hittade ni mig? säger Judge till Washington Post.

I övrigt ville han inte uttala sig.