Mystiska stölder mot äldre – polisen utreder samband

avAdam Westin

Publicerad:
Uppdaterad:

En man har dykt upp i äldre kvinnors hem och krävt pengar till barn med gomspalt.

Polisen utreder om det är samma man som först dykt upp på ett äldreboende i Fagersta, och dagen efter i en lägenhet i Kilafors 20 mil norrut.

En tredje liknande händelse har inträffat i Bollnäs.

Tre snarlika åldringsbrott utreds av polisen i region Mitt.

På fredagen kom en man in till en kvinna i 80-årsåldern som bor på ett äldreboende i Fagersta. Mannen visade bilder på barn med läpp- och käkavvikelsen gomspalt. När mannen lämnat lägenheten upptäckte kvinnan att hennes plånbok saknades.

– I och med att det är ett äldreboende kommer vi höra oss för och se om det är några andra som haft besök, säger Daniel Wikdahl vid polisen region mitt.

Nästa händelse ägde rum på vid 11-tiden på lördagen, i Kilafors som ligger 20 mil norrut. Mannen sa att han ville ha pengar för ett barn med gomspalt. Efter att mannen fått en slant lämnar han lägenheten, skriver polisen på sin hemsida. Det är oklart om något stulits.

Och så vid 12.15 på lördagen, fick ett gift par i 90-årsåldern i Bollnäs besök i hallen av en främmande man, som genast försvunnit från platsen när en anhörig kommit in i lägenheten.

Tror ni att det rör sig om samma gärningsman?

– Det finns en del likheter, så det går inte att utesluta. Vi har inte varit på plats och träffat någon av målsägarna men är på väg, så får man se vad de berättar, säger Daniel Wikdahl vid polisens ledningscentral.

Händelserna utreds som olaga intrång alternativt hemfridsbrott.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Fagersta