Nordstan

Tinas son blev utan medicin – när dottern busade på apoteket

Av: 

Babs Drougge

Tina Corap är ensamstående med tre barn.
Tina Corap är ensamstående med tre barn.

NYHETER

Tinas dotter var trött efter en lång dag med besök på akuten och hade svårt att vara lugn inne på apoteket.

Den ensamstående mamman vägrades då att hämta ut medicin mot sonens öroninflammation.

– Man känner sig ensam och maktlös. Min son grät hela natten, säger Tina Corap.

Efter en lång dag i väntrummet på akutmottagningen skulle ensamstående trebarnsmamman Tina Corap äntligen hämta ut antibiotika mot sonens allvarliga öroninflammation.

Klockan var strax efter nio på kvällen när Tina klev in på det jouröppna apoteket i Nordstan, med den medtagna ettåringen i famnen. Den fyraåriga dottern hade varit med till akuten och var vid det här laget less på att vänta.

– Hon var trött, kissnödig och hungrig, hon ville sova, hon ville hem. Hon blev rastlös och sprang ut och ställde sig precis utanför. Det stod en kvinnlig väktare vid ingången som var väldigt arg och sa till mig ta ”hand om din dotter, sluta kolla i din mobil”, säger Tina Corap.

Skulle svara sonens sms

När mamman och de två barnen kom in på apoteket hade Tina fått ett sms från sin 11-åriga son som befann sig tillsammans med hennes syster. Sonen har diagnoserna lätt autism och ADHD och blir därför väldigt orolig om han inte får svar direkt, berättar Tina.

– Jag frågade väktaren ”vad ska jag göra, ska jag hålla fast henne eller, hon vill inte lyssna, hon vill inte sitta still, hon är trött. Jag behöver skriva ett sms, det är viktigt”, säger Tina Corap.

Enligt Tina eskalerade situationen när den rastlösa dottern klättrade upp på en sittbänk inne på apoteket.

Ettåringen blev utan medicin och grät hela natten.

– Då kom hon fram till min dotter och sa till henne väldigt argt ”nu får du komma ner, här står man inte, här sitter man”. Sedan skriker hon till mig ”och du ta hand om din dotter säger jag”.

Tina berättar att även hon höjde rösten, varpå butikens egen personal ska ha kommit fram och bett henne gå. När Tina förklarade att hon behövde antibiotika till sonen ska ytterligare väktare ha tillkallats. Tina valde då att själv lämna butiken, eftersom hon inte ville att dottern skulle bli ännu mer skrämd.

– Jag grät och grät. Man känner sig så ensam och maktlös, det gjorde så ont i hjärtat. Att ett barn ska behöva lida på det här sättet, det är inte okej. Min son grät hela natten. Jag kan inte förstå att sånt här händer i det här landet, säger Tina Corap.

”Väktaren har agerat korrekt”

Aftonbladet har varit i kontakt med Apotek Hjärtat, som hänvisar till vaktbolaget, Securitas. De har gjort en intern utredning av händelsen, men anser inte att deras väktare har agerat fel.

– Väktaren har agerat korrekt, eller kanske egentligen som vilken vuxen som helst borde göra i det här fallet. Man bad henne vid ett par tillfällen att ta hand om sin dotter. Då tilltalade vakten barnet och det var vid det tillfället som modern blev aggressiv, säger Ronny Fredriksson, pressansvarig på Securitas Sverige.

Hur ser ni på att Tinas son blev utan medicin hela natten?

– Vi har ingen värdering i den biten, hade hon lyssnat på väktaren inledningsvis, i stället för att vara väldigt fokuserad på sin telefon hade det nog inte uppstått ett problem från början.

Enligt henne var hon tvungen att svara sin son på grund av hans diagnoser?

– Det må så vara, men hon hade ett barn som rörde sig ganska livligt kring henne, vad vi har förstått, som hon då inte tog något ansvar för.

Ronny Fredriksson säger avslutningsvis att bolaget tar liknande situationer på stort allvar.

– Vi vill alltid i de olika skeenden som uppstår försöka agera korrekt, men det kan inte alltid vara vårt fel när vi behöver säga till någon. Modern är välkommen att kontakta oss, vi är öppna för ett samtal.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Läkarna lyssnade inte på föräldrarna – Alvin dog en månad gammal

ÄMNEN I ARTIKELN

Nordstan

Apotek

Hälsa