Pappa fick dödlig infektion – efter att ha bitit på naglarna

avMalin Wigen

NYHETER

För tvåbarnspappan Luke Hanoman, från Storbritannien, höll den dåliga ovanan att bita på naglarna på att kosta honom livet, skriver The Mirror.

28-årige Luke Hanoman, från Southport i Storbritannien, dog nästan efter att han ignorerat sina influensaliknande symtom under två veckors tid.

Han hade utvecklat sepsis , det vill säga blodförgiftning, efter att han bitit en av sina naglar ned till skinnet. Sepsis uppstår när en infektion spridit sig i kroppen till vävnader och organ. Under fyra dagar var läget flr Hanoman kritiskt och läkarna övervakade honom dygnet runt – enligt dem var det ett mirakel att han överlevde.

Det hela började med att Luke fick feber, kallsvettningar och kraftiga skakningar. Trots det sökte han inte hjälp. Det var först när ett av hans fingrar svullnade och hans mamma hittade honom sovandes en hel dag som han togs till sjukhus.

– Jag var nära en septisk chock. De sa att jag hade tur som fortfarande levde. Till slut kom de åt infektionen i mitt finger, säger han till The Mirror.

1 av 2 | Foto: Facebook
Luke Hanoman var nära att mista livet då han drabbades av en infektion.

Tvåbarnspappan trodde aldrig att hans livslånga ovana skulle kunna få sådana konsekvenser.

– Jag brukade bita mina naglar hela tiden. Det hade med nervositet att göra. Och en dag bet jag ända ned till huden. Det gjorde lite ont men jag tänkte inte mer på det.

Den dramatiska händelsen utspelade sig förra sommaren och Hanoman är nu helt återställd. Han tänker nu använda sin erfarenhet om att sprida kunskap om sepsis och vad som kan hända om man, i likhet med honom, ignorerar symptomen, skriver The Mirror.

ARTIKELN HANDLAR OM

Medicin