Nyheter

Chatta med Waleed direkt på Tahrirtorget

Av: 

Karin Östman

NYHETER

”Precis som alla andra exploderade jag till slut”

Foto: KRISTER HANSSON

KAIRO. Waleed Fateem, 28, har tältat på Tahrirtorget i flera nätter. I dag marscherar han och upp emot en miljon människor mot presidentpalatsen i protest mot regimen.

– Precis som alla andra exploderade jag till slut, säger han.

I vanliga fall arbetar han som analytiker på ett dataföretag. Men sedan en vecka tillbaka tänker han bara på revolutionen.

På gatan dag och natt

Hela landet går på knäna. Det är kaos, men förhoppningsvis kan vi ändra på det, säger han när vi möts på Tahrirtorget.

Tillsammans med vännen Tarek Shalaby har han övernattat på torget de senaste nätterna. De åker bara iväg ibland för att ladda sina mobiltelefoner.

”Vi har fått nog”

President Mubarak har haft makten i Egypten i 30 år. För Waleed Fattem innebär det att han aldrig upplevt en annan president.

Visst är det konstigt att en man har lyckats hålla kvar makten så länge. Men vi har fått nog av korruptionen och förtrycket. Vi måste ha en förändring, säger han.

”Tror han vi är dumma?”

Samtidigt är han och många andra oroliga över säkerheten i Egypten. Som många andra tror han att presidenten ligger bakom organiseringen av den höga brottslighet som utbrutit.

– Det är för mycket som händer för att vara en tillfällighet. Fångar som plötsligt släpps ur fängelset och plundrare som visar sig tillhöra polisen. Tror han att vi är dumma?

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert: