Här möts de – igen

avNina Svanberg, Tord Westlund

Madeleine och Jonas har inte träffats på över ett år – i går var de på samma bröllop

1 av 4 | Foto: IBL/PER BJÖRK
BÅDA VAR BJUDNA Paret som sammanförde Jonas Bergström och prinsessan Madeleine gifte sig i Gottröra kyrka i går. Det var första gången som det tidigare paret möttes sedan det stormiga uppbrottet i april förra året. Jonas Bergström kom till festen med nya kärleken Stephanie af Klercker – som tidigare var en av Madeleines bästa vänner.

Prinsessan Madeleine har försökt att undvika det i över ett år.

Men i går var hon tvungen att möta ex-fästmannen Jonas Bergström under ett bröllop.

Brudparet var de vänner som en gång matchade ihop Madeleine och Jonas.

De har inte setts på ett och ett halvt år. Men i går var prinsessan Madeleine och den före detta pojkvännen Jonas Bergström på bröllopet mellan gemensamma vännerna Dag Werner och Nathalie Rosta i Gottröra kyrka.

Brudparet sammanförde Madeleine och Jonas för över tio år sedan. Tanken var att de två skulle passa perfekt – och det klickade direkt.

Det höll i ungefär åtta år, sedan briserade otrohetsbomben.

”Har ingen kontakt”

Prinsessan Madeleine har inte velat prata med Jonas efter sveket.

– De har ingen kontakt längre, men umgås i samma kretsar. Det är omöjligt för dem att inte stöta på varandra, säger Roger Lundgren, hovexpert på tidningen S.

Nathalie Rosta har varit en nära vän till Madeleine under många år, där det främsta gemensamma intresset varit ridningen.

Till bröllopet kom Madeleine och Jonas med sina nya respektive: Madeleine med sin Chris O’Neill och Jonas i sällskap av flickvännen Stephanie af Klercker.

Tog egna bilder

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel besökte ett annat bröllop i går. De befann sig Gävle när Daniels syster Anna gifte sig med Mikael Söderström.

Victoria var på ett strålande humör. Hon passade också på att vara pressfotograf. Efter vigselakten med ett 40-tal gäster riktade hon sin kamera mot Aftonbladets reportageteam som bevistade bröllopet från en plats i grönskan i ösregnet.

Kronprinsessan vinkade och skrattade när hon tog bilden.

Victoria var klädd i grön klänning och Daniel i mörk kostym. De lotsades snabbt in bakvägen, väl dolda av ett stort paraply.

Under vigseln plåtade Victoria flera gånger med sin lilla familjekamera och Prins Daniel filmade när kyrkoherde Thomas Erixon förkunnade att brudparet blivit äkta makar.

Efter vigseln bjöds gästerna på sångunderhållning. Sen blev det en dryg timmes minglande med champagne och tilltugg innan bröllopsgästerna drog i väg för en privat bröllopsmiddag i brudparets hem.

Nickade glatt

Innan sällskapet lämnade konserthuset kom Victoria och Daniel ut och lät sig fotograferas.

Daniel vädjade om att de skulle få fortsätta bröllopsfirandet privat.

På en fråga från Aftonbladet om det varit ett fint systerbröllop svarade han:

– Mmm, och nickade glatt innan han tillsammans med Victoria tog plats i en av Säpos bilar.