Usama bin Ladin

Bildt: En värld utan bin Ladin är en bättre värld

Av: 

Magda Gad

NYHETER

Hans hat var ett hot mot oss alla

Utrikesminister Carl Bildt har tillbringat natten på ett flygplan, på sin väg hem från USA, meddelar hans pressekreterare.

När utrikesministern landade twittrade han om Osama bin Ladins död.

Carl Bildt landade i Sverige i morse och twittrade: "A world without Osama Bin Laden is a better world. His hatred was a threat to us all."

Aftonbladet söker honom nu för vidare kommentarer.

Samtidigt säger Urban Ahlin (s) vice ordförande i utrikesutskottet, att Usama bin Ladins död först och främst är en fjäder i hatten för president Obama.

– Obama kritiserade Bush för att fokusera på Irakkriget och al-Qaida istället för att "keep the eyes on the ball", dvs på Osama bin Ladin, säger Urban Ahlin.

– Därför är det här en fjäder i hatten för Obama. USA har letat efter bin Ladin i tio år och den här framgången stärker Obamas ställning som president i landet, säger Urban Ahlin.

Tror inte på ökade oroligheter

Att Osama bin Ladins död skulle leda till ökade oroligheter och hämndaktioner tar inte Urban Ahlin för troligt.

– Bin Ladin var inte en muslimsk ledare, han var en ledare för ett terrornätverk. Möjligtvis får det effekter lokalt i Pakistan där bin Ladin verkade, men jag tror inte det kommer utbryta oroligheter på andra platser, som till exempel i Afghanistan, säger Urban Ahlin som tycker att USA har agerat korrekt i den här frågan.

– Osama bin Ladin var internationellt eftersökt för att ha planlagt mord på tusentals oskyldiga människor. Och det är bra att han har hittats. Det hade varit ännu bättre om han hade tagits levande, säger Urban Ahlin.

ANNONS

Hemmatest Covid-19 Antigentest finns nu i lager med SNABB leverans.

Extern länk från Quicktest

Köp här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Usama bin Ladin