Hus och hem

Ett rum och kök – på 423 kvadratmeter

NYHETER

Drömlägenhet mitt i Vasastan

Två badavdelningar, en damm och en nedsänkt eldstad.

Drömvåningen är en av Stockholms största.

De 423 kvadratmetrarna med takterass och eget orangeri ligger mitt i stan och kan bli din – om du har tillräckligt stor plånbok.

Den är ensam i sitt slag. Den unika ateljévåningen ligger i Vasastan vid Odenplan. Från början inrymde lägenheten Stockholms första ljudfilmsbiograf Plaza Astoria, som invigdes 1931. Nu ägs den av en känd designprofil, som har renoverat upp den. Sista mosaikbiten kom på plats för någon vecka sedan.

- Det här liknar inget jag har sett förut. Det är som hämtat ur ”Tusen och en natt”, säger mäklaren Niklas Berntzon.

22 miljoner

Han arbetar på mäklarfirman Eklund Stockholm New York som är specialiserad just på mer exklusiva och annorlunda objekt.

Utgångspriset på våningen är 22 000 000 kronor. Hur mycket den kan tänkas säljas för har Niklas Berntzon ingen aning om.

- Eftersom det inte finns något att jämföra med är det svårt att gissa. Men vi har haft ganska många intressenter som har hört av sig så det kommer antagligen att bli budgivning, säger han.

423 kvadratmeter

De 423 kvadratmetrarna består av en öppen planlösning om ett rum och kök, två badavdelningar, bastu och en upphöjd sovavdelning. Takhöjden är 7,8 meter och terassen har sol hela dagen under sommaren.

Vilka kunder riktar ni er till?

- Hittills har det varit stor spridning på dem som visat intresse, både när det gäller ålder och sysselsättning. Men det här är helt klart en bostad för den designintresserade som är ute efter något unik. Och den som vill bo här är antagligen en social person. Planlösningen inbjuder till magnifika representationer och bjudningar, säger Niklas Berntzon.

Annika Jeppsson/ Minimedia

ANNONS

Muminmuggarna ABC finns nu åter att beställa i duopack! Förbeställ dina muggar redan idag.

Extern länk från Nordic Nest

Beställ här

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Hus och hem

ÄMNEN I ARTIKELN

Hus och hem

Trädgård