”Det har skadat kungafamiljen”

Hovet vill se de påstådda nakenbilderna

PRESSADE  Enligt hovets presschef Bertil Ternert, lilla bilden, har de senaste dagarnas publicitet skadat kungafamiljen väldigt mycket. Nu kräver hovet att få se de nakenbilder som nattklubbsägaren Mille Markovic säger sig ha. ”Självklart måste vi ta ställning till dem då”, säger Ternert.
PRESSADE Enligt hovets presschef Bertil Ternert, lilla bilden, har de senaste dagarnas publicitet skadat kungafamiljen väldigt mycket. Nu kräver hovet att få se de nakenbilder som nattklubbsägaren Mille Markovic säger sig ha. ”Självklart måste vi ta ställning till dem då”, säger Ternert.

Hovets presschef Bertil Ternert kräver nu att få se kungabilderna.

Orsak: familjen far illa av skriverierna.

– Självklart. Det är skriverier som gör att man blir väldigt ifrågasatt, säger Ternert till Aftonbladet.

Bertil Ternert, hovets presschef unfder en debatt med Aftonbladets chefredaktör Jan Helin, till höger.
Bertil Ternert, hovets presschef unfder en debatt med Aftonbladets chefredaktör Jan Helin, till höger.

Bertil Ternert är kritisk till de källor som använts kring påståenden om kungens privatliv.

– Jag vet att jag ska akta mig för att kritisera hur medier jobbar, men däremot kan man ju säga så här: vad jag förstår så är källorna till bildfrågan personer som på något sätt har ifrågasatts i andra sammanhang. Om man säger så.

Har de här skriverierna påverkat kungafamiljen?

– Självklart, det här skadar kungafamiljen väldigt mycket. Det är skriverier som gör att man blir väldigt ifrågasatt.

Är familjen frustrerad?

– Det uppfattar jag inte, kungafamiljen fullföljer alltid sina program oavsett vad som händer. Det är deras mål.

”Kungen tar avstånd”

Aftonbladet skrev redan i december att kungens vänner anlitat tungt kriminella. Efter detta har ju kungen fortsatt umgås med bland annat Anders Lettström. Ska man tolka det som att kungen inte bryr sig om de här kopplingarna?

– Nja, det känns fel att göra den tolkningen. Kungen tar absolut starkt avstånd från det agerande som Anders Lettström gjort i det här fallet.

I torsdags satte TV 4 in en extrasändning av debattprogrammet ”Kvällsöppet”. Ämnet var just kungavännen Anders Lettströms möten med den

utpekade gangsterkungen Milan Sevos livvakt Daniel Webb och de omtalade bilderna på kungen.

Bertil Ternert blev inbjuden till debatten, men tackade nej.

Däremot var han med i kanalens morgonprogram i går och var skarp i sin kritik. Bertil Ternert kräver nu att TV 4 – och andra medier – ska presentera de omtalade bilderna.

Ska tjäna pengar

– Hela mediesverige har ställt in sig på att det finns ett par bilder och de ska vi kommentera, men de bilderna vill ingen visa. Om exempelvis Aftonbladet kan visa när, var och hur bilderna är belagda – självklart måste vi ta ställning till dem då.

Bertil Ternert lovar också att om hovet får se bilderna så kommer kungen att kommentera dem.

– Självklart måste vi ta ställning till dem då.

Gangstern Mille Markovic, som har tillgång till bilderna, planerar att publicera dem i samband med en självbiografi som han hoppas färdigställa senast 2013. Tanken är att man ska kunna betala för att få tillgång till bilderna via en internetsajt.

Publisert: