Nyheter

Jorden har ännu inte gått under

Av: 

Victor Stenquist

Staffan Dickson

NYHETER

Men domedagsprofet har gått under jorden

Domedagsprofeten Harold Camping förutspådde att en världsutplånande jordbävning skulle slå till klockan 18 i Nya Zeeland och sedan svepa över resten av jorden.

Men jorden gick inte under.
Däremot gick domedagsprofeten under jorden.

1994 tog Sverige både OS-guld i ishockey och VM-brons i fotboll – men någon apokalyps blev det inte, trots att bibelkännaren Harold Camping hade förustpått det. Han tillstod i efterhand att han ”kanske hade räknat fel”.

Men Harold Camping gav inte upp. I stället kom han på att domedagen skulle inträffa 7 000 år efter att Noak seglade iväg med sin ark.

Enligt Camping vad det på lördagen.

Allt precis som vanligt

Klockan 18 skulle den slå till med full kraft – jordbävningen som skulle utplåna hela världen.

Men när kvällningen kom till Nya Zeeland var allt precis som vanligt. Möjligtvis var det lite dimmigt i huvudstaden Wellington, men folk kunde ändå äta sin hangi i lugn och ro.

Harold Camping själv kunde inte gå att nå på lördagsförmiddagen lokal tid. Hans granne Sheila Doan, 65, säger till AFP att hans domedagsprofetia lockat mycket större uppmärksamhet än den 1994. Hon är själv kristen, men delade inte Campings åsikter om jordens stundande undergång.

– Jag skulle inte kalla herr Camping för en nära vän och jag skulle inte bjuda över honom på middag eller något, men om han behöver hjälp så finns vi här för honom, säger hon.

Spridit sitt budskap i flera år

Harold Camping har spridit sitt budskap om domedagen den 21 maj 2011 i flera år. Bara i USA sänds hans radioprogram på 66 olika stationer.

Nu tyder det mesta på att vi får leva åtminstone till nästa år.

Enligt Mayakalendern upphör världen som vi känner den att existera den 21 december 2012.

En sista farhåga väcktes dock på lördag kväll, svensk tid, när vulkanen Grimsvötn fick ett utbrott. Men inga uppgifter tyder på att apokalypsen har infunnit sig.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu kan du se din kreditkoll gratis - snabbt och tryggt med BankID. Se din kreditkoll direkt

MinKreditkoll SE

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter