Dödade sin exfru – ville hålla en tyst minut

NYHETER

Exmaken kan få livstids fängelse

Foto: UTSPELET Han dödade sin exfru Carla Saado (lilla bilden) med 27 knivhugg. I går i rätten ville han hålla en tyst minut för henne.

JÖNKÖPING. När rättegången skulle avslutas tog exmaken ordet:

– Kan vi hålla en tyst minut för Carla?

Åklagaren hade precis krävt att han döms till livstids fängelse för det brutala mordet.

Foto: Carla Saado.

Det gick ett sus genom rättssalen, någon började gråta. För Carla Saados familj framstod den mordmisstänkte exmakens utspel som ett skådespeleri.

Under rättegången har han konsekvent lagt skulden för Carla död på andra. Han har suckat och skakat på huvudet åt åklagarens beskrivning av mordet.

Med 27 knivhugg – sammanlagt 31 skador – tog han Carlas liv.

– Carla har sannolikt haft svår dödsångest från att hon såg honom i trapphuset tills hon dog, sa åklagare Klas Lorefors.

Försökte värja sig

Rättsläkaren vittnade i går om ett mycket kraftigt våld. Carla hade flera svåra avvärjningsskador på armar och händer. Skadorna på händerna visar att hon greppade knivens egg i ett försök att stoppa huggen mot kroppen och huvudet.

På grund av det brutala våldet, planeringen av dådet – han hotade att döda kvällen innan, köpte en kniv och begav sig till Carla – och att våldet riktades mot en närstående, mamman till hans barn, ska han dömas till livstid, enligt åklagaren.

Själv hävdar han att åtalet ska ogillas.

Jönköpings tingsrätt gick inte med på någon tyst minut utan meddelade i stället att den 39-årige exmaken ska vara kvar i häktet i väntan på dom nästa vecka.

”Förstår om hon hatar mig”

Men han fick sista ordet i går:

– Jag ångrar den tragiska händelsen och lider med Carlas anhöriga. Jag älskar mina barn och om mina barn mår dåligt kommer jag att må dåligt. Om jag får höra att min son mår dåligt kommer jag ta mitt liv, sa han.

Sedan vände han sig till sin släkt och sa:

– Nu har min dotter vittnat mot mig, och jag förstår om hon hatar mig. Jag vill under inga omständigheter att någon av mina släktingar kränker henne.

Han sa att han önskade återuppta kontakten med sina barn i framtiden. Men hans dotter bara skakade på huvudet.

– Han ljuger.