Ernst bästa fixtips

NYHETER

Fyra korta frågor till Ernst - aktuell med ett nytt bygg- och inredningsprojekt på Tv4 i sommar. Här ger han sitt bästa fixtips till våren.

Vad ska du bygga i sommar?

– Jag ska anlägga en fruktträdgård. Plantera nya äppelträd med klassiska svenska sorter. Och sen måste jag bygga en carport också. Är trött på att skrapa rutor på vintern.

Vad är ditt bästa tips för den som lagar mat ute?

– Om du bygger utekök så se till att ha bra arbetsytor. Skapa bufféyta nära grillen eller uteköket så håller maten sig varm bättre och du slipper spring. Själv har jag en grill byggd av staplade lecablock, de går att ta isär och flytta. Det är också bra.

– En nyhet är att man kan använda stekplankor i trä. Man dränker dem i vatten, sedan kan man lägga dem på grillgallret med en maträtt ovanpå och lägga på locket. Perfekt för fisk, till exempel.

Vad gör du nu?

– Letar objekt till mitt TV-program i sommar. Skulle vilja hitta ett gammalt mejeri, en gammal ladugård eller något sådant. Man kan skapa ett så mycket intressantare, mer spännande boende då, jämfört med ett konventionellt hus.

Hur ska man hålla ut till sommaren?

– Klura ut ett bra projekt som du kan hänge dig åt. Det är stimulerande och trösterikt att planera.

Magnus Persson

Jakten på det perfekta sommarhuset

I serien ”Fantastiska semesterhus” möter vi människor som försöker hitta tjusiga semesterhus.

”Fantastiska semesterhus” tar en närmare titt på några av de mest unika och spektakulära semesterhusen man kan hitta. Från ett arkitektoniskt underverk, kallat the Onion House, till ett ovanligt hus, hugget ur en jättelik stubbe.

Går på TLC lördagar med start klockan 17.00, dubbelavsnitt.

I nya kanalen TNT7 har precis programmet ”Stagers” haft premiär. Där får vi följa heminredarna Matthew Dinlason, Maureen Powers och Bridget Savereux när de säljer exklusiva hem. Dörrarna öppnas till hem i mångmiljonklassen och vi får inspiration och värdefulla inredningstips. Sänds torsdagar kl 19.30.

ARTIKELN HANDLAR OM