”Kräm-mannen” i Eskilstuna släpps på fri fot

avSara Milstead

Mannen som misstänks ha sprutat hudkräm på ett dussintal kvinnor i Eskilstuna anhölls i onsdags, skäligen misstänkt för ofredande.

Under fredagen var det häktningsförhandling, vilket resulterade i att mannen släpptes.

Misstankarna om sexuellt ofredande kvarstår dock.

I onsdags hämtades en 30-åring in för förhör. Strax därefter bestämde jouråklagaren för att anhålla honom för ofredande. Enligt polisen ska mannen ha närmat sig kvinnor utomhus och smugit upp bakom dem, sprutat hudkräm och tafsat på dem. Man har fått in ett dussintal anmälningar, där den yngsta anmälaren är 13 år.

– Som utredningen ser ut i nuläget finns det skäl att hålla honom häktad, men vi får se vad tingsrätten säger, sa åklagaren till SVT Sörmland.

En av de drabbade var Stina. Det var när hon var utanför en mataffär som en man smetade hudkräm på hennes rumpa för att därefter springa därifrån.

– Just nu undviker jag att gå ut själv mer än vad jag gjorde förut. Sånt här ska inte finnas, det ska inte hända. Alla ska känna sig trygga att gå och handla utan att vara rädd. Det händer ju sånt här mot kvinnor hela tiden, man hoppas bara att det ska sluta någon gång, sa hon i Efterlyst.

Under fredagseftermiddagen påbörjades häktningsförhandlingen som resulterade i att mannen släpptes i väntan på rättegång.

Misstankarna om sexuellt ofredande kvarstår förvisso, men tingsrätten ansåg inte att de var graverande nog att hålla den misstänkte kvar i häktet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Eskilstuna

Sörmland