Kim Walls pojkvän berättar om sina känslor i öppet brev

avAlice Staaf

NYHETER

I ett öppet brev talar Kim Walls pojkvän ut om sina känslor under rättegången mot Peter Madsen.

”Det är bland annat viktigt för mig att dela den person jag känner med andra. Således kan hon genom sitt eget imponerande arbete, artiklarna om henne och fonden fortsätta inspirera och vara ett bra exempel”.

Kim Walls pojkvän har själv skrivit ett öppet brev som publicerats i danska Weekendavisen.

Han berättar om hur Kim var som person och om hur han upplevde rättegången mot Peter Madsen.

”Kim älskade och uppskattade att leva mer än alla andra jag har träffat. Hon njöt av livet, utmanade det och förväntade sig allting. Stora erfarenheter, stora utmaningar, stor kunskap, stor inverkan, stor kärlek”.

Han skriver om sin oro dagarna innan han skulle vittna i rätten.

”Jag försökte föreställa mig vilka frågor åklagaren och försvararen ville fråga. Att vittna om ett ärende som är så viktigt för sig själv är en mycket märklig uppgift”.

Den första frågan han fick var ”Kan du beskriva hur Kim var som person?”, en fråga han inte var beredd på att få.

”Tiden slutade, mitt hjärta slog, jag fick panik. Jag var rädd för att säga något fel. Samtidigt fanns det inget jag hellre ville än att beskriva Kim”.

Han fortsätter: Tillsist sa jag det. "Kim är en underbart nyfiken, levande person. Jag var tvungen att säga det för att det var exakt vad hon var. Levande.”

Pojkvännen: Madsen fick för mycket uppmärksamhet

En av anledningen till att han väljer att öppna upp sig är att han tycker att Peter Madsen uppmärksammats för mycket i media och att Kim istället har nedprioriteras.

I texten uppmärksammar han även den fond som grundats av Kims anhöriga till minne av henne. Genom att berätta mer om Kim hoppas han att andra ska inspireras av henne och det arbete hon gjorde.

”Det är bland annat viktigt för mig att dela den person jag känner med andra. Således kan hon genom sitt eget imponerande arbete, artiklarna om henne och fonden fortsätta inspirera och vara ett bra exempel. Så kommer hon att kommas ihåg - inte som ett offer, utan som sig själv”.

Kim Wall – fallet som skakade världen 00:28
ARTIKELN HANDLAR OM

Kim Wall