Kropparna på kidnapparens tomt identifierade

Publicerad 2018-06-05

Rutinstoppet av en bilist med trasig baklykta kan ha avslöjat en seriemördare.

Nu har de tre kvinnokropparna som hittades vid Stewart Weldons bostad i Springfield, Massachusetts, identifierats.

Förra veckan stoppade Stewart Weldon, 40, av en polispatrull som noterade att hans ena baklykta var trasig. Rutinkontrollen växte snabbt till något helt annat – och nu kan det visa sig att polisen avslöjat en okänd seriemördare.

I Weldons bil hittades en skadad kvinna som 40-åringen tros ha hållit fången i en månads tid. Vid en efterföljande husrannsakan i hans bostad och på hans tomt hittades tre döda kroppar.

Nu har de döda identifierats: Ernestine Ryans, 47, och America Lyden, 34, från Springfield samt Kayla Escalante, 27, från närliggande Ludlow.

Under måndagen hölls motsvarande häktningsförhandling mot Stewart Weldon då de första anklagelserna mot honom offentliggjordes. De rörde bara fallet med den kidnappade och misshandlade kvinnan i hans bil.

Ytterligare en kvinna ska också ha trätt fram och berättat att hon blivit bortförd och utsatt för övergrepp av Weldon, så sent som i februari.

Dock riktades inga anklagelser rörande de tre döda kvinnorna mot Stewart Weldon under dagen.

Men under förhandlingen framkom att ytterligare åtalspunkter mot honom kan vara nära förestående. Dock vill åklagaren Anthony Gulluni inte kommentera uppgifterna om att rutinkontrollen kan ha lett polisen till en seriemördare.

– Jag kommer inte göra den sortens utfästelse i nuläget, men det är en i allra högsta grad pågående utredning, säger Gullani enligt Boston Globe.

Följ ämnen i artikeln