Göteborg

Flera fick utslag — trots det ska badet öppna igen

avAftonbladet

Foto: Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
Arkiv

I januari fick flera simlärare hudutslag efter att de arbetat i varmbadet på Valhalla.

Utslagen är så allvarliga att de inte kunnat duscha på en månad, rapporterar GP.

Ändå ska badet öppna igen - nästa vecka.

Två av simlärarna är fortfarande sjukskrivna och förväntas stanna hemma i minst tre veckor till.

För dem ska läget vara så allvarligt att de - en månad efter insjuknandet fortfarande inte kan vara i kontakt med vatten.

– De har på sig plasthandskar och torkar av sig och kan inte duscha. När de duschar får de sådana nässelutslag som jag tror man kallar det. Hela kroppen reagerar något fruktansvärt på vatten, säger Tina Heiker Hult, verksamhetschef på Livräddningssällskapet i Göteborg som driver simskolan i varmbadet på Valhalla.

Livräddningssällskapet väntar nu på att arbets- och miljömedicin ska göra en utredning, vilket enligt Tina Heiker Hult kan ta upp till tre månader.

Trots att ingen ännu vet vad utslagen beror på kommer badet, som varit stängt sedan januari, troligen att öppna igen nästa vecka.

– Allmänheten har inte drabbats någon gång. Det är de här två simlärarna och vi hittar ingenting. Vi har kollat färg och bruk och vattnet, nu vill materialtillverkaren också kolla. Om ingenting annat som vi inte vet idag inträffar så öppnar vi nästa vecka, säger Jan Larsson, projektledare på Higab, som förvaltar fastigheten, till GP.

ARTIKELN HANDLAR OM