Man gripen efter attack på sjukhus

Polisen har gripit gärningsmannen som jagats efter saxattacken på Lidingö sjukhus.

– En är huggen i bröstet, den andra har han tagit strypgrepp på, säger Jonas Palm, vakthavande befäl polisen i Stockholm.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har gärningsmannen använt sig av en sax. Ett vittne larmade polisen om händelsen vid 07.50-tiden efter att denne sett en skadad man utanför sjukhuset. 

– Det är en person som är anställd som är skadad av en annan anställd. Vad han gjort vet jag inte och på den vägen är det, säger Sven-Erik Olsson.

Den skadade kollegan har förts vid medvetande till Karolinska sjukhuset. Vid 9.30-tiden uppger polisen att det finns ännu en man som skadats, som är patient på sjukhuset.

– En är huggen i bröstet, den andra har han tagit strypgrepp på, säger Jonas Palm, vakthavande befäl polisen i Stockholm.

Karolinska sjukhuset uppger för Aftonbladet att den skadades tillstånd är stabilt. Han har stickskador och andra skador.

Sjukhuset avspärrat

Lidingö sjukhus är nu stängt och låst för att säkra att personerna inte kommer in. Området kring sjukhuset är också avspärrat och flera polispatruller finns på plats.

Strax efter 10.00-tiden grep polisen gärningsmannen i Stockholm. Enligt uppgifter till Aftonbladet var det vid S:t Görans psykakut i Stockholm.

– Var han greps och hur vi fick tips om var han befann sig vill jag inte kommentera. Just nu har vi utredare på plats på Lidingö sjukhus för att höra vittnen och målsäganden, säger Emil Andersson, yttre befäl vid Citypolisen, till Aftonbladet.

En förundersökning om försök till mord har inletts.

Interaktiv karta - hitta.se
Publisert: