Unga kvinnor förföljde poliser - greps och anhölls

Publicerad 2012-09-06

Två 18-åriga tjejer i Piteå greps och anhölls i tisdags misstänkta för överträdelse av besöksförbud.

Ett förbud som delgivits dem efter att de förföljt poliser.

– De kan inte själva lämna någon förklaring till varför de gjort så här, säger Petter Wikström, vakthavande befäl i Norrbotten.

De två unga kvinnorna, som går i gymnasiet i Piteå, hade satt i system att förfölja lagens väktare i staden. De ska enligt anmälan ha förföljt såväl poliser i tjänst som poliser på sin fritid.

Delgavs besöksförbud

Efter flera incidenter delgavs 18-åringarna ett besöksförbud. Enligt polisen i Norrbotten gjordes det vid delgivningen av förbudet mycket klart vad som gällde.

– Trots det dök de upp utanför en kollegas bostad bara en timme senare, säger Petter Wikström, länsvakthavande befäl vid polisen i Norrbotten.

En tjänstgörande patrull anlände strax till platsen och grep de båda unga kvinnorna. De anhölls senare av en åklagare, misstänkta för överträdelse av besöksförbud.

Polisen i Piteå kan inte förklara 18-åringarnas beteende.

Inget känt motiv

– Det kan de inte göra själva heller. De har inte lämnat någon förklaring till sitt beteende, säger Petter Wikström.

En åklagare har nu inlett en förundersökning mot de unga kvinnorna. De är inte kända av polisen sedan tidigare. Överträdelse av besöksförbud, brottet som de nu misstänks för, har fängelse i straffskalan.

– Fast det blir väl sannolikt böter om de fälls, med tanke på deras unga ålder och att de båda sedan tidigare är ostraffade, säger Petter Wikström.

ANNONS