Amishgruppens avsked efter skäggattacken

NYHETER

Sätts i fängelse för hatbrott – tog farväl med en picknick

1 av 6 | Foto: Freeman Burkholder bär sin ena son under avskedspicknicken vid släkten Mullets hem i Ohio, på fredag sätts han i fängelse för hatattacken mot andra amishmedlemmar som inträffade 2011.

Här är amishfamiljen Mullets avskedspicknick.

Fler av medlemmarna hamnar nu i fängelse – dömda för att ha klippt mäns skägg med häcksax.

Foto: Samuel Mullet Sr, 67.

I september 2011 bröt sig flera medlemmar ur en utbrytarsekt i Ohios amishsamhälle in i andra troendes hem mitt i natten.

Med bland annat häcksax klippte de av sina offers skägg.

Ett sätt att dra skam över dem som utsattes, enligt deras tro.

Fler fängslas

Nio medlemmar ur sekten sitter redan fängslade efter att i vintras ha dömts för hatbrott – bland annat Samuel Mullet Sr, 67, som avtjänar 15 års fängelse.

Han pekas ut som ledare för sekten och den som beordrat attackerna som hämnd för att hans klan stöttes ut ur gemenskapen.

I morgon ska ytterligare fyra kvinnor och en man sättas i fängelse i mellan ett och sju år, skriver Daily Mail.

Men innan de skickas för att avtjäna sina straff fick de träffa sina nära och kära på en avskedspicknick. Över 30 barn att skiljas från en förälder, skriver Daily Mail.

Under avskedet spelade den stora familjen bland annat baseboll.

– Det är en lycklig dag utåt sett, men inte på insidan. På insidan gråter vi ofta men vi måste hålla stämningen uppe för barnens skull, säger ledarens dotter Martha Mullet, enligt tidningen.

”Kommer inte hända igen”

Utöver picknicken har de dömda också försökt att hjälpa dem som blir kvar på utsidan genom att sy kläder, förbereda åkermarken och andra sysslor.

Men trots att familjemedlemmarna är rädda och oroliga tar de inte helt avstånd för hatattacken mot andra amishmedlemmar:

– Vi säger inte direkt att det var fel men vi säger inte att det var rätt heller. Men det är något som aldrig kommer hända igen, det kan jag lova, säger Martha Mullet till Daily Mail.