Nyheter

Sjukskriven ÖB hånas – av Ylva Johansson

Av: 

Niklas Eriksson

NYHETER

Toppsosse om Sverker Göransson: ”Stresstålig? Not”

ÖB Sverker Göransson sjukskrevs på fredagen för utmattning – nu hånas han av ex-ministern Ylva Johansson (S) på Twitter:

”Stresstålig? Not”.

Sverker Göransson berättade under fredagen att han till och från haft problem med hälsan under hösten. De senaste besvären kom förra helgen då han tvingades lämna Folk och Försvars rikskonferens i Sälen.

Överbefälhavaren drabbades av svår magsjuka, enligt Försvarsmakten.

Hånas på nätet

Och nu har han sjukskrivits för utmattning av läkare. Men knappt han den två veckor långa sjukfrånvaron börja innan han hånades på Twitter – av toppsocialdemokraten Ylva Johansson.

Den tidigare biträdande socialministern som nu är S arbetsmarknadspolitiske talesman länkade till en artikel om sjukskrivningen och skrev:

Stresstålig? Not”.

Och möttes av starkt kritik på det sociala nätverket.

”Det här var väl bara osmakligt. Sparka på nån som redan ligger.” skriver en twittrare.

Ursäkt efter tre timmar

Aftonbladet har sökt Ylva Johansson för en kommentar men hon hänvisar till sin ”ursäkt och sitt förtydligande på Twitter” genom sin pressekreterare Sofie Rudh.

Den första ursäkten av ett flertal kom tre timmar senare. De lyder bland annat så här:

”Inser att kommentaren verkar kalllhamrad på ett sätt som jag inte avsåg. Vi är alla människor och har rätt att till respekt” och ”Även ÖB är människa och kan bli sjuk och utmattad. Och har rätt till respekt” samt ”Vi kan alla bli sjuka och skall självklart inte hånas för det.”

ANNONS

Nu kan du shoppa säsongens nyheter hos Ellos - trendsäkert mode för alla tillfällen!

Extern länk från Ellos

Shoppa här

Publisert: