Snöpenisen i Göteborg

Tog bort snöpenis och ångrade sig – här är nya jätteskapelsen

Av: 

Viktor Adolfsson

NYHETER

”Den blev rätt stor – så att säga”

Emilian Savas saneringsfirma tog bort den omtalade snöpenisen i centrala Göteborg. Men efter ett par dagar ångrade han sig. Här är hans nya skapelse.

I måndags togs snöpenisen bort i Vallgraven i Göteborg. Initiativet kom från en lokal saneringsfirma, efter att kommunens personal misslyckats.

Efter att verket suddats ut startades dock en protestgrupp på Facebook där arga göteborgare krävde att ”snökuken” skulle återställas.

”Bjuda på en härlig snökuk”

Emilian Sava, som var med och tog bort den, gick med i gruppen och såg alla reaktioner. Då bestämde han sig för att göra något.

– Jag tyckte lite synd om dem och bestämde mig för att åtgärda det på något sätt. Då var det bara att lassa i snöslungan och åka ut till Askimsbadet och bjuda på en stor härlig snökuk, säger han till Aftonbladet.

Här tillverkar han nya penisen.

I klippet från skapandet av den nya penisen ses Emilian gå långa vändor med sin snöslunga.

– Den blev rätt stor – så att säga. Jag vet inte exakt hur lång, men lång blev den. Jag orkade inte gå så mycket längre.

Nya skapelsen.

Hoppas starta trend

Medlemmarna i protestgruppen blev glada och har själva spridit Emilians klipp. Nu tror han att han kan ha startat en trend i Sverige.

– Definitivt, varför inte liksom? Hela Sverige kan ju försöka rita snoppar. Fri konst åt alla.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu kan du se din kreditkoll gratis - snabbt och tryggt med BankID. Se din kreditkoll direkt

MinKreditkoll SE

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Snöpenisen i Göteborg

Göteborg