Man sköts med automatvapen - tre gripna

avChristoffer Nilsson, Erik Melin, Olof Svensson, Richard Aschberg

1 av 23

Mannen i 20-årsåldern sköts med automatvapen utanför puben.

Enligt poliskällor till Aftonbladet väntade gärningsmannen utanför restaurangen, sköt offret och flydde sedan från platsen iförd vit peruk.

– Vi har gripit tre män som misstänks för mordförsök alternativt medhjälp till mordförsök, säger Fredrik Andersson på Stockholmspolisen.

Skjutningen inträffade i södra Stockholm vid 19-tiden på onsdagskvällen. Enligt poliskällor till Aftonbladet inträffade händelsen när offret gick ut från en pub som ligger i Vårby Gård centrum. Gärningsmannen har enligt vad Aftonbladet erfar suttit och väntat och rökt utanför restaurangen för att sedan avlossa minst tio skott i samband med att personen kom ut.

Efter skjutningen ska skytten ha flytt på en skoter. Han bar enligt Aftonbladets uppgifter en vit peruk och svart mask.

Polisen bekräftar att en man i 20-årsåldern har skjutits.

– En man har anträffats med skottskador i benet, säger Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisens ledningscentral.

Den skadade mannen är i 20-årsåldern. Han ska inte ha livshotande skador.

Sven-Erik Olsson ville på onsdagskvällen inte uttala sig om det var automatvapen som användes.

– Men det har avlossats flera skott, säger han.

Enligt Aftonbladets källor ska polisen ha säkrat spår i form av cigarett-fimpar på torget utanför restaurangen. Fimparna ska nu DNA-testas, enligt vad Aftonbladet erfar.

Tre män gripna

Enligt uppgifter till Aftonbladet grep polisen två personer vid Mälarhöjdens tunnelbanestation, något som polisen kunde bekräfta senare under onsdagskvällen.

De gripna är båda män i 20-årsåldern, enligt Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen.

– De greps vid tunnelbanestationen Mälarhöjden och är skäligen misstänkta för delaktighet i det här brottet, säger han.

Han kan inte kommentera om de är kända av polisen sedan tidigare.

Senare på kvällen kunde ytterligare en person gripas.

– Förhör med de tre kommer att hållas under natten. Förundersökningen är pågående och det kan bli ytterligare husrannsakan och frihetsberövanden, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid polisen i Stockholm.

Polisen har också hittat en misstänkt moped på Fjärdholmsgränd ett par kilometer från brottsplatsen. Fyndet gjordes vid 19.30-tiden.

”Peruk och lösmustasch”

En boende i Vårby Gård berättar för Aftonbladet hur hon var ute och gick när hon såg en person åka väldigt fort på en moped.

– Det var gärningsmannen, det måste ha varit han. När det hände tänkte jag bara att det var konstigt att en ung kille hade vit peruk och vit lösmustasch. Sedan när jag hörde om skjutningen förstod jag att det måste vara han, säger kvinnan.

Hon såg mopedisten samtidigt som hon passerade ambulanspersonal och polis som höll på att ta hand om en kvinna – en händelse som inte haft något med skjutningen att göra.

– Det stod en polisbil på andra sidan vägen när han körde förbi i hög fart, säger kvinnan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Vårby

Brott