Nynazism

Nazisten Andreas Carlsson: Snart lämnas jag ut till Sverige

Av: 

Julia Wågenberg

NYHETER

Nazisten Andreas Carlsson, 32, är misstänkt för mordförsöket på Showan Shattak i Malmö 2014.

I november greps han av säkerhetstjänsten i Ukraina och sitter sedan dess häktad där.

Nu berättar 32-åringen att han försökt skynda på utlämningen till Sverige.

– Förhållandena här är otroligt dåliga, skriver han till Sydsvenskan.

I mars 2014 blev sex personer, som tidigare under kvällen deltagit i den feministiska manifestationen "Ta natten tillbaka", attackerade i Malmö. De misstänkta för attacken mot dem är högerextremister med koppling till nazistiska Svenskarnas parti.

Antirasisten Showan Shattak skadades svårt och var nära att dö. Andreas Carlsson, 32-årig nazist, är misstänkt för flera fall av mordförsök.

”Allt är möjligt med pengar”

Han var länge efterlyst för brottet, men greps av ukrainsk säkerhetstjänst i november 2015.

Sydsvenskan har intervjuat Andreas Carlsson, trots att han sitter häktad. "Jag är inlåst med fulla restriktioner men här är allt möjligt med pengar", skriver han enligt tidningen som fått kontakt med 32-åringen via ett chattprogram.

”Avlyssnade en väns nummer”

Andreas Carlsson greps på ett café i staden Lviv i Ukraina. Han berättar att han tror att han vet hur ukrainsk säkerhetstjänst lyckades hitta honom. "Dom avlyssnade en väns nummer", skriver han.

Enligt 32-åringen kommer han snart att bli överlämnad till svenska myndigheter. "Nästa måndag går tidsfristen för min överklagan ut och då skickas ett dokument till Sverige där utlämning beviljas och att de har tillåtelse att hämta mig", säger han till Sydsvenskan.

Klagar på förhållandena

Andreas Carlsson upplever att förhållandena i häktet är "otroligt dåliga". Han berättar också att han försökt skynda på utlämningen. "Hade jag inte haft vänner här som ger mig mat och rent vatten genom administrationen så hade jag inte levt nu", skriver han.

ANNONS

Muminmuggarna ABC finns nu åter att beställa i duopack! Förbeställ dina muggar redan idag.

Extern länk från Nordic Nest

Beställ här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Nynazism

Andreas Carlsson (Svenskarnas parti)