”Paraply” – låten som fick känslorna att spira

”När solen skiner skiner vi, jag ska alltid stå bredvid...”

Låten ”Paraply” framfördes i kyrkan och Carl Philip och Sofia såg både rörda och lyckliga ut.

Det var den de lyssnade på när de förälskade sig i varandra.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia strålade ikapp under vigseln i Slottskyrkan. Under det näst sista musikinslaget märktes det att det var något alldeles speciellt och betydelsefullt de fick höra.

Sångaren David Pagmar framförde låten ”Paraply”, en svensk cover på artisten Rihannas stora hit ”Umbrella”.

”Paraply” släpptes på skiva 2011 men hade flera år tidigare blivit en näthit då in inspelning spridit sig. 2010 blev det känt att Carl Philip och Sofia hade ett förhållande och det var till David Pagmars, eller Montt Mardie som han kallade sig då, låt som känslorna verkligen fördjupades. Det var låten de lyssnade på när de blev förälskade och de räknar den som sin låt, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Sågs och fikade

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia hade en önskan om att David Pagmar skulle framföra låten i kyrkan och tog kontakt med artisten.

Pagmar tackade ja till en förfrågan men det var först i går, på fredagen, som han för första gången träffade brudparet. Enligt Aftonbladets uppgifter sågs de tre och fikade.

Erfaren låtöversättare

För David Pagmar har det ärofyllda uppdraget också inneburit att ”Paraply” nyligen släppts på nytt, under eget namn.

Som artist har han tidigare släppt ett flertal album som Montt Mardie och senare Monty. Och att göra svenska versioner på internationella superhittar är något han gjort vid flera tillfällen. Låten ”Gloria” från 2011 är till exempel en direkt översättning på Beyoncés dunderdänga ”Halo”.

Till vardags jobbar David Pagmar på Stockholms universitet.

Under vigseln i Storkyrkan sjöng också artisten Salem Al Fakir. Han framförde Coldplays låt ”Fix You”.

Publisert: