Slogs mot haj – med surfbräda

avTT

Foto: AP/TT
Shelly Beach i Ballina i delstaten New South Wales där en man på onsdagen använde sin surfbräda för att slå bort en haj.

En surfare på Australiens östkust tog till brädan efter att en haj bitit honom i benet.

– Den högg tag i hans ben och drog honom av brädan som han sedan använde för att slå bort hajen, säger David Wright, borgmästare i Ballina cirka 7,5 mil norr om Sydney, till lokala medier.

43-åringen, som uppger att hajen var cirka 1,5 meter lång, fick ett 20 centimeter djupt hack i benet och fördes snabbt till sjukhus. Stranden och omkringliggande områden evakuerades i 24 timmar medan myndigheten försökte identifiera hajsorten.

Incidenten inträffade bara några dagar efter att en simmare vid Whitsundayöarna i nordöstra delstaten Queensland dött i en annan hajattack, som blev den tredje på två månader i turistområdet. Sex hajar fångades då in och dödades av myndigheterna till följd av de tidigare olyckorna i september.

Experter säger att hajattackerna ökar i takt med att olika vattensporter blir allt mer populära och fiskarna som hajarna äter rör sig närmare stränderna – dödsfall är dock fortfarande mycket ovanligt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hajar

Australien