Blåste av vägen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-26

Mamma och mormor dog direkt i kraschen – ettåring kämpade för sitt liv i natt

Frontalkrockade Den finska minibussen blåstes över på fel sida vägen där den mötte den silvergrå bilen. Kraschen var oundviklig. Ettåringen i Toyotan fick allvarliga skador. Hennes mamma och mormor dog på platsen.

Hennes mamma och mormor dog när den mötande minibussen kom över på fel sida.

I natt kämpade ettåringen för sitt liv.

Polisen misstänker att stormen orsakade olyckan.

Frontalkrocken inträffade strax före klockan 17 i går på väg 110 mellan Ekeby och Billesholm, väster om Helsingborg.

En finskregistrerad vit minibuss kom över på fel sida av vägen och körde in i en silvergrå personbil.

Skulle fylla två

Bilen, en Toyota Yaris, slungades av vägen. Bakom ratten satt en 56-årig kvinna. I baksätet satt hennes 27-åriga dotter och barnbarn.

Flickan hade inte hunnit fylla två.

– De var medvetslösa när vi kom. Ingen av dem bar bälte och flickan satt inte i någon bilbarnstol, säger Janos Sari på räddningstjänsten i Landskrona.

Kvinnorna dödförklarades direkt på olycksplatsen. Barnet fördes i ilfart till lasarettet i Helsingborg. Där konstaterade läkarna att flickan hade svåra inre blödningar. Hon fördes därför till universitetssjukhuset i Lund för specialistvård.

Ligger i respirator

– Hon ligger nedsövd i respirator med mycket allvarliga skador. Hennes tillstånd är allvarligt men stabilt, säger Maria Janson, barnkirurgjour på sjukhuset.

Den finska minibussen totalförstördes i den våldsamma krocken. En man och en kvinna, 48 och 47, slungades ut ur bilen – troligtvis genom den krossade framrutan. Kvinnan klämdes fast under motorhuven på personbilen i diket.

Även hon fick svåra skelettskador och vårdades i natt på Helsingborgs lasarett. Hennes tillstånd bedömdes i går kväll som osäkert.

Låg på marken

Mannen låg på marken ett par meter framför bilen med lindriga sårskador.

Olyckan inträffade på en raksträcka där den tillåtna hastigheten är max 90 kilometer i timmen.

Polisen befarar att den kraftiga vinden som drog över Sverige under gårdagskvällen fick minibussen att komma över på fel sida.

– Det blåste väldigt mycket. Det kan vara en förklaring till hur olyckan kunde ske, säger Mats Härle, inre befäl på Helsingborgspolisen.

ANNONS