Ann vann 10 000 kronor i månaden i 25 år

NYHETER

"Jag förstod inte att jag vunnit"

1 av 4 | Foto: Med sambon Peter Holmgren framför Stockholms stadshus.

43-åriga tvåbarnsmamman och polisen Ann Miller från Bandhagen skrapade Klöver i tv i lördags. Hon, och sambon Peter Holmgren, vann 10 000 kronor i månaden i 25 år framöver.

— Jag vred lotten runt runt och förstod inte – hur jag är vred så var de där tre Klöverna där…

Ann Miller köpte en Trisslott och fick uppleva den där känslan du aldrig tror att du kommer få uppleva: du har två Klöversymboler, en liten grå plätt kvar att skrapa - känslan när plötsligt det där sista efterlängtade klöverbladet skymtar fram.

Vad gjorde du när du insåg att det faktiskt var tre Klöver på just din lott?

— Jag ringde till min sambo Peter, berättar Ann, och sa att jag trodde att jag kanske vunnit på Triss. Han fattade direkt och skrek att jag skulle ringa Svenska Spel. Så det gjorde jag och de bekräftade att jag vunnit.

Peter kom hem och paret firade med champagne på kvällen. Sedan ringde de och berättade för vännerna.

Hade du någon särskild taktik när du skulle skrapa i tv?

— Nej det hade jag inte. Det fick bli vad det blev, säger hon och ler. Vunnit hade jag ju i alla fall. Men det är ganska stor skillnad på högsta och lägsta vinsten, så det är klart man var nervös. Tänk om vi skulle vinna högsta vinsten…

Nu blev det 10 000 kronor i månaden i 25 år framöver, totalt tre miljoner kronor. En härlig trygghet för tvåbarnsmamman från Bandhagen, även om hon redan har en fast inkomst från sitt jobb som ordningspolis. Även sambon Peter Holmgren är ordningspolis. Peter är hundförare och hans arbetskollega, den svarta schäferhunden Folke, är en del av familjen. Både Ann och Peter trivs med sina jobb, och de har inte diskuterat vad de ska göra med vinsten, men Ann erkänner att det vore väldigt skönt att gå ner i arbetstid.

Ska bjuda med vännerna på resa

En del av vinsten ska användas till resor, det har Ann i alla fall bestämt. Det är roligt och skönt att resa bort, men hon har även ett annat syfte:

— Vi ska bjuda med oss barnens gudföräldrar Magnus och Mia. Magnus har tjatat så länge om sin flygrädsla så nu ska han få följa med och resa tills han är botad. Han har inget val!

Hur firade ni efter den spännande morgonen i tv-soffan? När ni visste att ni vunnit så mycket?

— Vi bodde ju på hotell natten innan, det var lyxigt. Sen åkte vi hem och grillade oxfilé med farmor och hennes man. De hade kommit hit för att passa barnen, berättar Ann.

De två barnen Max, 8, och Kim, 6, har förstått att mamma vunnit och att det är bra.

— Jag har lovat Max att han ska få 8 Trisslotter när jag har fått vinsten. Han säger att han är för liten för att vara med i tv-studion om han skulle vinna – så då har han tänkt ut att jag ska få vara med igen, berättar Ann och skrattar gott.

Lina Thorén, Minimedia

ARTIKELN HANDLAR OM

Triss

Spel