Kvinna bortrövad på Essingeleden

NYHETER

Polisen efterlyser mörkblå Volvo V70 - kvinna misshandlades svårt och kastades in i bilen

Foto: FÖRHÖR. Polisen talar med vittnen som såg den brutala misshandeln och bortrövandet. Vittnen hann se bilnumret på den mörkblå Volvo V70 som kvinnan fördes bort i och polisen har nu efterlyst bilen.

Vittnen såg hur två bilar stannade vid en avfart.

– En man klev ur den ena bilen, gick fram till den andra och slet ut en kvinna. Hon blev bland annat sparkad i ansiktet, säger Ann-Charlotte Wejnäs vid Stockholmspolisen.

Polisen hade ännu sent på lördagskvällen inte hittat varken kvinnan eller gärningsmannen.

Man visste inte heller vem den misshandlade kvinnan är.

Larmet kom klockan 14.42.

En mängd vittnen hade då sett den grova misshandeln, som skedde på öppen gata nära Lindhagensplan på Kungsholmen i Stockholm.

Sparkades i ansiktet

Två fordon hade då stannat till vid Essingeledens avfart mot Drottningsholmvägen, mot Lindhagensplan på Kungsholmen i centrala Stockholm.

– Vi fick flera samtal angående det här. Man berättade att det var två bilar som stannat, säger Ann-Charlotte Wejnäs, presstalesman vid polisens länskommunikationscentral i Stockholm.

Vittnena som såg händelsen chockades av det grova våldet.

– En man hade gått ur sin bil, gått fram till den andra bilen, slitit ut en kvinna, sparkat henne i ansiktet och dragit henne i håret bland annat, säger Wejnäs.

– Sedan slängde han in henne i sin egen bil och körde iväg.

Ännu sent på lördagskvällen fanns inga spår av varken bilen eller kvinnan. Fordonet är inte anmält stulet och polisen har sökt ägaren hela eftermiddagen. Vittnen noterade bilnumret på den mörkblå Volvon av modell V70 som försvann med kvinnan och ägaren bor i Stockholmsområdet.

Polisen har också sökt efter kvinnan på sjukhus, utan resultat.

– Vi söker både bil och ägare. Men vi har inte någonting hittills och vet inte ens vem kvinnan är. Vi har inte heller några klara vittnesuppgifter om vilken väg föraren tog när han försvann, säger Johan Hallberg, stationsbefäl på Norrmalmspolisen i Stockholm, till aftonbladet.se strax före klockan 21.

Då pågick fortfarande förhören med de vittnen som sett attacken.

Filmade allt

Ett vittne hann filma händelsen. Den filmen finns nu hos polisen, som bevis.

Enligt polisen fanns ytterligare personer i kvinnans bil, men närmare omständigheter är inte kända och ingen som säger sig veta vem hon är hade på lördagskvällen hört av sig till polisen.

Mannen i den mörkblå Volvon misstänks just nu för grov misshandel och människorov.