”En upprättelse för Alicias lidande”

avRobert Triches

NYHETER

Mamma Maria nöjd med domen

Alicias mamma Maria Elfversson är nöjd med domen mot pappan.

– Detta är en upprättelse för mig och den närmaste familjen, men framförallt för Alicia och hennes lidande, säger Maria Elfversson.

Förhandlingarna i tingsrätten tog tre dagar. Under den tiden lade försvaret stor kraft vid frågan om ifall bägge föräldrarna skulle anses kunna vara vårdnadshavare till Alicia. Man kom fram till att Maria Elfversson var ensam vårdnadshavare och hade all rätt på sin sida.

Inga vinnare

– Det har jag vetat hela tiden. Pappan har också velat ha det så. Han har haft tillfälle att ansöka om delad vårdnad men avstått.

I den här historien finns inga vinnare, bara förlorare, säger Maria som ändå hoppas att domen ska vara ett avstamp i ett nytt liv.

– I dag mår Alicia mycket bättre än hon gjorde i somras när vi träffades igen. Hon har hållits inomhus mycket och har förstås märkt av pappans stress under flykten den sista tiden och mådde inte bra av det. Men nu är hon som hon var innan bortrövandet.

Har Alicia förstått något av rättsprocessen?

– Ja, det har hon. Jag har inte velat ljuga utan har sagt att mamma och pappa suttit och pratat och att en domare skulle bestämma vad som är rätt och fel. Hon har förstått en del av det, det är jag säker på.

Vad säger du om pappans straff?

– Jag har egentligen ingen åsikt om det. Men det var nog det förväntade med tanke på straffsatserna för brottet.