Putsade fönster – dödsstörtade

Kvinnan skulle vårstäda och tappade balansen

Den 32-åriga tvåbarnsmamman tvättade sina fönster på sjunde våningen.

Hon tappade plötsligt balansen och dödsstörtade.

Flera barn från en skola i närheten blev vittnen till hur den 32-åriga kvinnan störtade från fönstret på sjunde våningen.
Flera barn från en skola i närheten blev vittnen till hur den 32-åriga kvinnan störtade från fönstret på sjunde våningen.

Den tragiska olyckan inträffade vid 11-tiden i går förmiddag i Norsborg i Botkyrka kommun söder om Stockholm.

Barn blev vittnen

Flera barn som hade rast från en skola i närheten blev vittne till hur en människa plötsligt kom farande i luften, slog huvudet i fönsterblecket på nedersta våningen och sedan landade på en gräsmatta precis bredvid huset.

Polis och ambulanspersonal kom snabbt till platsen men kvinnan var redan död.

Marita Ortega som arbetar i grannhuset berättar:

– Jag hörde sirener och tittade ut. Då såg jag en person ligga på sidan på marken. Ambulanspersonalen tog hennes puls. Efter någon minut la de en filt över hennes huvud.

Fönsterputsmedel

En ambulanshelikopter som kallats till platsen lämnade adressen utan att ta med sig kvinnans kropp.

Polisen trodde först att det rörde sig om ett självmord, men ändrade uppfattning när de kom in i kvinnans lägenhet på sjunde våningen.

– Fönstren var öppna. Och det stod fönsterputsmedel på fönsterblecket. Allt tyder på att kvinnan ramlade ut när hon tvättade fönstren, säger Erik Mikaelsson vid polisen i Södertörn.

Polisen är säker på att kvinnan inte blivit mördad eftersom lägenheten var tom och låst från insidan.

Den 32-åriga kvinnan kommer från Syrien och bodde i lägenheten med ett av sina två barn, en liten pojke som befann sig på ett dagis i närheten då tragedin inträffade.

Gjorde fint inför påsken

Det andra barnet bor i Syrien tillsammans med barnens far.

Kvinnans mor och bror, som båda bor i grannskapet, sörjde i går kväll tillsammans med vänner i Syriska ortodoxa kyrkan, i närheten.

– Min syster tvättade fönstren för att det skulle vara fint till helgen. Den syriansk-ortodoxa påsken är på söndag, säger brodern.

Publisert: